HomeΕΛΛΑΔΑΔημόσια Διαδικτυακή Εκδήλωση του Νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη»

Δημόσια Διαδικτυακή Εκδήλωση του Νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη»

Mε θέμα: Πολιτική και εθνική πολιτισμική ταυτότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οδεύοντας προς το επετειακό έτος 2021 και εν μέσω εύλογου προβληματισμού για τον, προς το παρόν, ασπόνδυλο και αμφιλεγόμενο χαρακτήρα συγκεκριμένων εόρτιων εγχειρημάτων, αποκτά κεντρική σημασία η συγκροτημένη μελέτη της εθνικής και ευρύτερης πολιτισμικής ταυτότητας.

Επιδιώκοντας να καταδείξει τη θεμελιώδη αξία που έχει για την πολιτική η ουσιαστική εξοικείωση με την κοινωνική, ιστορική και πολιτισμική θεωρία, το Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:30-21:30 δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Πολιτική και εθνική/πολιτισμική ταυτότητα».

 Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος, που θα αναπτύξει το θέμα «Πολιτισμική ταυτότητα και πολιτική: από τη θεωρία στην πράξη», και ο Λυκούργος Κουρκουβέλας (Δρ. Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου & Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), που θα εισηγηθεί το θέμα «Εθνική ιδεολογία, ιστοριογραφία και το ζήτημα της “συνέχειας” του ελληνικού έθνους».

Παρεμβαίνει ο Αθανάσιος Γραμμένος (Δρ. Διεθνών Σχέσεων) σχολιάζοντας τις πολιτικές προσλαμβάνουσες της ταυτότητας, όπως αυτές αποτυπώνονται στον ρόλο και τις παρεμβάσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

 Την τηλε-εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι διαδικτυακά στον δικό τους, χώρο από όποιο μέσο επιθυμούν (υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό), στον σύνδεσμο τηλεπαρακολούθησης: https://bit.ly/2XYx7ty

 Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων του Προπτυχια­κού Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ.

 Συνδυάζοντας στοιχεία από τους επιστημονικούς κλάδους των πολιτικών επιστημών, της ιστορίας, της κοινωνικής θεωρίας, της νομικής, των οικονομικών και των διεθνών σχέσεων, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» έχει σκοπό να προσφέρει μια πολυδιάστατη, ουσιαστική και συστηματική παιδεία σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται σοβαρά για την πολιτική.

Εμπνευσμένο από την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία, αλλά και τις σύγχρονες πολιτικές προκλήσεις, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν ενεργά στην άνοδο του επιπέδου της πολιτικής στον ελληνικό χώρο, προσεγγίζοντας το πολιτικό γίγνεσθαι ως άρτια καταρτισμένοι, εν δυνάμει πολιτικοί.

Ταυτόχρονα, προσφέρει δεξιότητες, δυνατότητες ειδίκευσης και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε ένα ευρύτατο φάσμα ενδιαφερομένων για την πολιτική τόσο σε αμιγώς επιστημονικό, όσο και σε πρακτικό-επαγγελματικό επίπεδο.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων εισδοχής στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, αλλά και σε όλα τα προσφερόμενα από το ΑΠΚΥ προγράμματα σπουδών έχει ήδη αρχίσει. Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω του κεντρικού συστήματος υποβολής αιτήσεων του ΑΠΚΥ στο www.ouc.ac.cy μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση