HomeHL-9Χανιά: Αρνητικό στον κορωνοϊό και το τρίτο τεστ για τον 76χρονο

Χανιά: Αρνητικό στον κορωνοϊό και το τρίτο τεστ για τον 76χρονο

Αναμένεται τις επόμενες ώρες να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρνητικό στον κορωνοϊό βγήκε και το τρίτο τεστ που έγινε στον 76χρονο άνδρα, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων, μετά την αρχική πρώτη διάγνωση ότι έχει προσβληθεί από τον Covid – 19.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο 76χρονος αναμένεται τις επόμενες ώρες να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στο σπίτι του τηρώντας τις οδηγίες που θα του δώσουν οι θεράποντες ιατροί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης των επαφών τους κανείς από τους συγγενείς του δεν βρέθηκε θετικός στον ιό, ούτε όμως και το προσωπικό της καρδιολογικής μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που είχε νοσηλευτεί.

Την ίδια εξέλιξη είχε και ο 88χρονος από τα Χανιά που είχε νοσηλευτεί μετά το πρώτο θετικό δείγμα στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, αυτή η διαφορά στα αποτελέσματα του τεστ είχε δημιουργήσει μία σύγχυση στην τοπική κοινότητα με την υπεύθυνη της Κλινικής Covid του νοσοκομείου Χανίων, Αγγελική Δαμιανάκη να ξεκαθαρίζει τα πράγματα με ανάρτησή της στα social media.

Συγκεκριμένα για το περιστατικό ανέφερε «από τη στιγμή που το αρχικό δείγμα του 87χρονου ήταν θετικό σημαίνει ότι ο ασθενής έχει μολυνθεί από τον covid19 . Το δεύτερο δείγμα που βγήκε αρνητικό δεν αναιρεί ότι ο ασθενής πάσχει από covid 19. Ο ασθενής πάσχει από covid 19 κ το δείγμα ήταν ψευδως αρνητικό είτε λόγω του ότι το υλικό που πήραμε προς εξέταση δεν ήταν ικανοποιητικό , είτε ότι ο ιός έχει κατέβει προς το κατώτερο αναπνευστικό οπότε δεν φάνηκε στο ρινοφαρυγγικο υλικό, είτε τελικά ο ασθενής είχε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο που σημαίνει ότι η νόσος βρίσκεται σε αποδρομή».

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, το απόγευμα της Κυριακής γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα και της τρίτης εξέτασης δείγματος από τον ηλικιωμένο, του οποίου το πρώτο τεστ είχε προκύψει θετικό και το δεύτερο αρνητικό.

Έτσι, όπως αντίστοιχα έγινε και με τον 87χρονο που βρέθηκε θετικός πριν από μερικές ημέρες, μετά και το τρίτο αρνητικό αποτέλεσμα ο 76χρονος, καλά στην υγεία του και με τον κορονοϊό να μην αποτελεί πια απειλή, θα πάρει εξιτήριο και θα επιστρέψει στην οικία του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση