HomeHL-TOPEξιτήριο για τον 88χρονο μετά το τρίτο αρνητικό τέστ στον κορωνοϊο

Eξιτήριο για τον 88χρονο μετά το τρίτο αρνητικό τέστ στον κορωνοϊο

Το βράδυ θα γινουν γνωστά τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ στον 76χρονο Χανιώτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετικά τα νέα για τον 88χρονο άνδρα που νοσηλεύονταν με Covid 19 στο Νοσοκομείο Χανίων, μετά και το τρίτο τεστ που ήταν αρνητικό στον κορωνοϊο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο άνδρας πήρε εξιτήριο, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost και επέστρεψε στο σπίτι του, όπου θα πρέπει να παραμείνει για κάποιες ημέρες, σύμφωνα πάντα με το Πρωτόκολλο που υπάρχει και τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Την ίδια στιγμή κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης των επαφών του κανείς από τους συγγενείς του δεν βρέθηκε θετικός στον ιό, ούτε όμως και το προσωπικό της καρδιολογικής μονάδας του Νοσοκομείου Χανίων που είχε νοσηλευτεί.

Υπενθυμίζεται ότι  το πρώτο τεστ είχε δείξει πως ο ηλικιωμένος άνδρας είχε προσβληθεί από κορωνοϊό ενώ το δεύτερο είχε δείξει αρνητικό.

Μάλιστα, αυτή η διαφορά στα αποτελέσματα του τεστ είχε δημιουργήσει μία σύγχυση στην τοπική κοινότητα με την υπεύθυνη  της Κλινικής Covid του νοσοκομείου Χανίων, Αγγελική Δαμιανάκη να ξεκαθαρίζει τα πράγματα με ανάρτησή της στα social media.

Συγκεκριμένα για το περιστατικό ανέφερε «από τη στιγμή που το αρχικό δείγμα του 87χρονου ήταν θετικό σημαίνει ότι ο ασθενής έχει μολυνθεί από τον covid19 . Το δεύτερο δείγμα που βγήκε αρνητικό δεν αναιρεί ότι ο ασθενής πάσχει από covid 19. Ο ασθενής πάσχει από covid 19 κ το δείγμα ήταν ψευδως αρνητικό είτε λόγω του ότι το υλικό που πήραμε προς εξέταση δεν ήταν ικανοποιητικό , είτε ότι ο ιός έχει κατέβει προς το κατώτερο αναπνευστικό οπότε δεν φάνηκε στο ρινοφαρυγγικο υλικό, είτε τελικά ο ασθενής είχε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο που σημαίνει ότι η νόσος βρίσκεται σε αποδρομή».

Δεύτερο τεστ στον 76χρονο

Σήμερα ελήφθη νέο δείγμα από τον 76χρονο που επίσης έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και νοσηλεύεται στην μονάδα covid-19 του νοσοκομείου Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά απόψε το βράδυ.

Παράλληλα, όλες οι επαφές τόσο των δύο ανδρών όσο και των γιατρών και του προσωπικού του ΠΑΓΝΗ όπου βρέθηκαν είναι «καθαρές» καθώς τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ευτύχημα το γεγονός πως και οι δύο άνδρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα πέρασαν το κορωνοϊό με ήπια συμπτώματα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση