HomeHL-9Κορωνοϊός: Κατέληξε 69χρονος στον Ευαγγελισμό – Στους 151 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Κατέληξε 69χρονος στον Ευαγγελισμό – Στους 151 οι νεκροί

Ο 69χρονος είχε υποκείμενα νοσήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ένας 69χρονος που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες ο 69χρονος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Οι νεκροί της πανδημίας στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 151.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει δύο θανάτους το τελευταίο εικοσιτετράωρο, και 13 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας.

Τι είπε ο Τσιόδρας για τους φόβους δεύτερου κύματος του ιού το καλοκαίρι

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για πιθανό δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Μακάρι το καλοκαίρι να έχει θετικές επιπτώσεις, επεσήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας που και στο παρελθόν έχει μιλήσει για ενδεχόμενη αποδυνάμωση του ιού από τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία.

«Η επίδραση του καλοκαιριού από μόνη της δεν θα είναι πιθανότατα αρκετή για τη μηδένιση του ιού» ξεκαθάρισε όμως ο λοιμωξιολόγος και τόνισε πως όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας και η πορεία θα εξαρτηθεί από την εθελούσια συμμόρφωση με βασικούς κανόνες υγιεινής.

Σταματά η καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Πριν την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της νόσου ανακοινώθηκε επίσημα πως από την ερχόμενη εβδομάδα η ενημέρωση δεν θα είναι καθημερινή, αλλά θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Τις υπόλοιπες ημέρες θα εκδίδεται γραπτή ανακοίνωση. Όπως έγινε γνωστός, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η ενημέρωση αυτή την Κυριακή, ενώ το Σάββατο θα εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση.

Χαρδαλιάς: Σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

Τα πρώτα 24ώρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται συντριπτικά την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη τήρησης των κανόνων, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς είναι καλύτερα να προχωρήσουμε αργά απ’ ό,τι να αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω, τόνισε και προσέθεσε πως ένα από τα πράγματα που μπορούν να μας γυρίσουν πίσω είναι και η προσπάθεια ελάχιστων να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο.
Ενημέρωσε ότι χθες εντοπίστηκαν δύο κάφε-μπαρ τα οποία λειτουργούσαν παράνομα και τα οποία τιμωρήθηκαν με λουκέτα και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Συνολικά τις τελευταίες 4 ημέρες ανακοίνωσε πως έχουν διαπιστωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία επιχειρήσεων και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις.

Τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν καταγραφεί 414 παραβάσεις που αφορούν μη προβλεπόμενες μετακινήσεις θα ήθελα να επαναλάβω και σήμερα ότι η κίνηση μεταξύ νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα επιτρέπεται για συγκεκριμένους λόγους.

Για τροφοδοσία, για λόγους υγείας και για επαγγελματική απασχόληση.

Τους καλούμε να κάνουν υπομονή και στις 18 Μαΐου αν όλα πάνε καλά θα υπάρξει ελευθερία μετακίνησης χωρίς περιορισμούς σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση