HomeHL-TOPΔιπλό φονικό στα Ανώγεια: «Κλειδί» για την διαλεύκανση της υπόθεσης ο γιος του 63χρονου

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Κλειδί» για την διαλεύκανση της υπόθεσης ο γιος του 63χρονου

Ποιο είναι το προφίλ του – Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για το διπλό φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Περαχώρι Ανωγείων όπου έπεσαν νεκροί ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο cretapost, «κλειδί» για την διαλεύκανση της υπόθεσης αποτελεί ο γιος του 63χρονου ο οποίος φαίνεται να έχει ενεργό ρόλο στο διπλό φονικό.

Ωστόσο, οι λόγοι του καυγά φαίνεται να μην έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα. Δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια σύμφωνα με μαρτυρίες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, το πρώτο σενάριο είναι οι κτηματικές διαφορές που είχαν οι δύο οικογένειες, ενώ το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως ο καυγάς έγινε εξαιτίας ενός… πάρκινγκ! Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Ξυλούρης – σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες – πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη γεγονός που ξεκίνησε η λογομαχία.

Ο καυγάς πήρε τραγικές διαστάσεις καθώς βγήκαν τα όπλα ανάμεσα στους δύο νεαρούς άνδρες. Ο Λευτέρης Καλομοίρης – σύμφωνα με τις μαρτυρίες – όταν είδε τα όπλα μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατέψει με αποτέλεσμα να δεχθεί τη σφαίρα που τον τραυμάτισε θανάσιμα. Στη συνέχεια, ο γιος του απάντησε στα πυρά, «αδειάζοντας» το όπλο του στον Γιώργο Ξυλούρη που έπεσε νεκρός.

Κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής, ένας 30χρονος μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει ωστόσο δέχθηκε μία σφαίρα στο πόδι τραυματίζοντάς τον.

Μετά το φονικό, ο γιος του 63χρονου τράπηκε σε φυγή ενώ οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ποιος είναι ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που καταζητείται

Ο νεαρός που αναζητείται από τις αρχές αποτελεί ένα από τα πέντε παιδιά του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης.

Με την οικογένειά του είχε πολύ καλές σχέσεις και πήγαινε στα Ανώγεια στις γιορτές για να δει τους δικούς του.

Από την έναρξη του lockdown εξαιτίας κορωνοϊού, ο νεαρός επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

Μόνο κάλυκες, και όχι όπλα, βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος

Από χθες το βράδυ που έγινε το διπλό φονικό, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέκλυσαν τα Ανώγεια σε μία προσπάθεια αποφυγής άλλων επεισοδίων.

Παράλληλα, άνδρες της αστυνομίας ξεκίνησαν τις έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν έξω από το καφενείου του χωριού όπου έγινε το έγκλημα, οι αρχές βρήκαν οκτώ συνολικά κάλυκες.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε κανένα απολύτως όπλο, ούτε καν αυτό που φέρεται να πυροβόλησε ο Γιώργος Ξυλούρης, γεγονός που προκαλεί αρκετά ερωτηματικά στις αρχές.

20 μέτρα απόσταση τα σπίτια των δύο οικογενειών

Στην ίδια περιοχή έμεναν οι οικογένειες του Λευτέρη Καλομοίρη και του Γιώργου Ξυλούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα σπίτια βρίσκονται στον ίδιο δρόμο και έχουν απόσταση μεταξύ τους 20 μόλις μέτρα.

Το σπίτι όπου μένει η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη.
Το σπίτι όπου μένει η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη είναι στο σημείο όπου βρίσκεται το περιπολικό της αστυνομίας.
Το σπίτι όπου μένει η οικογένεια του Λευτέρη Καλομοίρη.
Το σπίτι όπου μένει η οικογένεια του Λευτέρη Καλομοίρη.

Συντετριμμένα τα Ανώγεια από το διπλό φονικό

Συντετριμμένοι είναι οι κάτοικοι των Ανωγείων από το διπλό φονικό που σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Από το πρωί, στους εξωτερικούς χώρους των καφενείων έχουν μαζευτεί οι κάτοικοι ενώ στη συζήτηση κυριαρχεί το χθεσινό έγκλημα.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι δύο άνδρες δεν είναι πλέον στη ζωή. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς ξέφυγε η κατάσταση ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Αποχαιρετούν τους νεκρούς του διπλού φονικού

Στα «μουδιασμένα» Ανώγεια θα γίνουν οι κηδείες των νεκρών του διπλού φονικού που συγκλόνισε την κοινωνία της Κρήτης.

nekroi-anogeia-egklhma-1200

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος αποχαιρετισμός θα είναι αυτός του Γιώργου Ξυλούρη.

Ο 30χρονος πατέρας, δύο ανήλικων παιδιών, αναμένεται να κηδευτεί σήμερα στις 6 το απόγευμα με τη νεκρώσιμο ακολουθία να ψάλλεται στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι Ανωγείων.

Λίγες ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου θα απευθύνουν το… ύστατο χαίρε στον γνωστό μαντιναδολόγο, Λευτέρη Καλομοίρη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση