HomeHL-9Κορωνοϊός και διατροφή – Χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Κορωνοϊός και διατροφή – Χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

«Πάρτι» στα social media για τα κιλά λόγω καραντίνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κορωνοϊός , σπίτι και διατροφή! Πάνε μαζί άραγε αυτά και τι πρέπει να προσέξουμε;
Όλες αυτές τις ημέρες του εγκλεισμού μας στο σπίτι οι περισσότεροι παραπονιούνται για μερικά παραπάνω κιλά που ήδη έχουν πάρει. Τι πραγματικά συμβαίνει όμως στον οργανισμό μας;

Ρωτήσαμε τους ειδικούς οι οποίοι μας εξηγούν ότι τις ημέρες αυτές όλοι αναζητούμε τροφές γρήγορες και «φθηνές». Αλεύρια, μακαρόνια, ψωμιά , δηλαδή αύξηση των υδατανθράκων στον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη βάλει μερικά παραπανίσια κιλά.

Σημαντικό ρόλο σύμφωνα με τον Ηρακλειώτη, ειδικό διατροφολόγο του Διαιτολογικού Κέντρου «ΔΙΑΙΤΩΜΑΙ» Δημήτρη Μιρμιλιάγκο, είναι και η κακή ψυχολογία που έχουμε τις ημέρες αυτές καθώς και το γεγονός ότι έχουμε επαναπαυτεί στο ότι δεν θα κυκλοφορήσουμε και κανείς δεν θα μας δει. Δικαιολογίες προκειμένου να φάμε και να ικανοποιήσουμε τον ψυχικό μας κόσμο με κάτι γρήγορο και απλό …το φαγητό!

mirmi
Δημήτρης Μιρμιλιάγκος Διαιτολογικό Κέντρο «ΔΙΑΙΤΩΜΑΙ»

Αν και όλοι μας πλέον διαθέτουμε αρκετό χρόνο για να την προετοιμασία των «υγιεινών» γευμάτων μας, εντούτοις λίγοι είναι εκείνοι που ασχολούνται με αυτό.

Ο διατροφολόγος κ. Μιρμιλιάγκος συνιστά την τήρηση των πέντε γευμάτων την ημέρα.

Τι προτείνουν οι ειδικοί
Σωστό πρωινό , λίγους καφέδες την ημέρα (μέχρι 2) όχι πολύ αλάτι και μπαχαρικά και κατανάλωση πολλών υγρών (νερά και χυμούς φρούτων), επισημαίνει ο κ.Μιρμιλιάγκος
Ανά τρεις ώρες τροφή πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό.
Επειδή δεν κινούμαστε όπως κάναμε προ καραντίνας, η τροφή ανά τρίωρο βάζει τον οργανισμό στη διαδικασία να κάνει καύσεις και αυτό θα συμβάλλει στο γεγονός να μην πάρουμε κιλά.

Πολλοί νέοι πελάτες στους διατροφολόγους – Αρκετοί σταμάτησαν λόγω ψυχολογίας

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ήδη κάποιοι είχαν μπει στην διαδικασία απώλεια βάρους προκειμένου να υποδεχτούν το καλοκαίρι με όσο το δυνατόν λιγότερα κιλά.
Κάποιοι όμως σύμφωνα με τον κ. Μιρμιλιάγκο λόγω κακής ψυχολογίας σταμάτησαν το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθούσαν . Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να το ακολουθήσουν εν μέσω καραντίνας αφού είδαν τα νούμερα στις ζυγαριές τους να «παίρνουν την ανιούσα».
Πλέον λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι συνεδρίες γίνονται μέσω viber, μηνυμάτων και email.

Διατροφικός οδηγός για ένα γερό ανοσοποιητικό

Πολλοί είναι οι τρόποι για να παραμείνετε υγιείς και ασφαλείς εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και ένας από αυτούς είναι και ο πιο απλός: να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας.

Ένας τρόπος για να το πετύχετε, είναι μέσω της κατανάλωσης ποτών που έχει αποδειχθεί ότι άμεσα ή έμμεσα ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η κακή διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα κακής λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Τα ποτά που καταναλώνετε πρέπει να περιέχουν θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών και βοηθούν στην ανάρρωση από αυτές. Τέτοια είναι οι πρωτεΐνες, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C.
Επίσης μη ξεχνάμε φρούτα και λαχανικά.

«Πάρτι» στα social media για τα κιλά στην εποχή του κορωνοϊού

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι πολίτες ανεβάζουν συνεχώς χιουμοριστικά βίντεο και εικόνες για τα κιλά που ήδη έχουν πάρει την περίοδο της καραντίνας στα σπίτια τους.
Ευφάνταστα σκετς για τα κιλά που πήραν, τα ρούχα που δεν τους κάνουν πια και για τη ζωή στις παραλίες όταν βγουν από την καραντίνα.

Απολαύστε μερικά από αυτά

Διαφήμιση
Διαφήμιση