HomeHL-9Κλειστά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή

H μειωμένη κίνηση την περασμένη Κυριακή οδήγησε στην επαναξιολόγηση του νέου πλαισίου λειτουργίας καταστημάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ερχόμενη Κυριακή τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας νωρίτερα το πρωί της Τρίτης στο Mega. Όπως ανέφερε η μειωμένη κίνηση την περασμένη Κυριακή οδήγησε στην επαναξιολόγηση του νέου πλαισίου λειτουργίας καταστημάτων.

Με βάση την ΠΝΠ αλλά και την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων παρατάθηκε κατά μια ώρα για τη Δευτέρα 23.3.2020 και την Τρίτη 24.3.2020. Στην ίδια υπουργική απόφαση σημειωνόταν πως αυτή μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη όμοια υπουργική απόφαση, εφόσον κριθεί αναγκαίο, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς. Επειδή η υπουργική απόφαση καθόριζε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τροφίμων μέχρι και σήμερα αναμένεται η έκδοση νέας για το τι θα ισχύσει στην αγορά τις επόμενες ημέρες και αν τα σούπερ μάρκετ θα παραμένουν ανοικτά έως τις 10 το βράδυ.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφερόμενος στα αντισηπτικά και τις μάσκες είπε πως υπάρχουν ακόμη ελλείψεις αν και η χώρα όπως σημείωσε τροφοδοτείται ημερησίως με 600.000 τεμάχια αντισηπτικών και απεύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να μην στοκάρουν προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσον γίνεται περισσότεροι καταναλωτές. Για τον λόγο αυτό από χθες Δευτέρα το πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών από τους καταναλωτές από τα 3 τεμάχια ανά πελάτη μειώθηκε στα 2.

capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση