HomeCity GuideΠαρουσίαση βιβλίων του Σπύρου Ρολάκη

Παρουσίαση βιβλίων του Σπύρου Ρολάκη

«Οι λέξεις» και «Μυρμιγκοφωλιά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα βιβλία του Ηρακλειώτη συγγραφέα, Σπύρου Ρολάκη «Οι λέξεις» και «Μυρμιγκοφωλιά» παρουσιάζονται την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

«Οι λέξεις»

Μια ποιητική συλλογή που περιλαμβάνει μουσικό CD με το μελοποιημένο ποίημα του που έχει τίτλο » Λέγομαι Έλληνας »

Οι λέξεις δεν λένε πάντα την αλήθεια,

το σε αγαπώ δεν είναι θεωρία,

ίσως συναίσθημα μπορεί και παραμύθια.

Η λέξη πράξη είναι θεωρία

ο έρωτας δεν είναι πράξη

είναι θεϊκή φιλοσοφία.

Η ηδονή δεν είναι πράξη

είναι κυτταρική ταλάντωση

συναισθημάτων δράση.

«Μυρμιγκοφωλιά»

Η μικρή Λίζα πέφτει από την κορυφή της σπηλιάς του κάθετου βράχου, τον Αλέξανδρο τον καταπίνει η γη, μια γυναίκα απανθρακώνεται μέσα σε μια χαράδρα και ο Γενικός Διευθυντής των Μυλωικών Γραμμών βρίσκεται νεκρός στο σαλόνι του με το όπλο δίπλα στον καναπέ.

Τι θα κάνει ο αστυνόμος Αντώνης Σοφολάκης; Θα τα καταφέρει να λύσει το μυστήριο ή θα του αφαιρέσουν την υπόθεση υψηλά ιστάμενα πρόσωπα;

Η πόλη του Κόκκινου Μύλου ζούσε ένα πρωτοφανές αστυνομικό κοινωνικό θρίλερ που έκοβε την ανάσα.

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Ρολάκη

Γεννήθηκε στον οικισμό Μαχαιρά του νομού Ηρακλείου και διαμένει μόνιμα στην περιοχή Γούβες. Σπούδασε Ηλεκτρονικός και εν συνεχεία Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργαζόταν σαν Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας με συνδικαλιστική δράση στον ευρύτερο κλάδο για 27 χρόνια. Έχει διατελέσει πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Ηρακλείου για 15 χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά ηλικίας 25 και 28 ετών. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΕΙΣ», το βιβλίο «ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ», ενώ από τις Εκδόσεις Όστρια κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα «ΜΥΘΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» και το «ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝ» το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα με τίτλο «EROS AND COSMOS».

Το νεότερο βιβλίο του είναι η ποιητική συλλογή με τίτλο «ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ» και μαζί το

«Η ΜΥΡΜΗΓΚΟΦΩΛΙΑ» είναι τα δύο πρώτα βιβλία των Εκδόσεων  ΌΣΤΡΙΑ για το 2020.

Διαφήμιση
Διαφήμιση