HomeHL-9Κορωνοϊός: Στους 107 νεκροί στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Στους 107 νεκροί στην Ιταλία

3.089 τα κρούσματα, κλείνουν τα σχολεία μέχρι τις 15 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους 107 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία, όπως μεταδίδει ο Guardian, επικαλούμενος τις ιταλικές αρχές.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει ξεπεράσει τους 3.089. Οι ιταλικές αρχές, παράλληλα, ανακοίνωσαν πως σχολεία και πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά από την Πέμπτη 5 Μαρτίου μέχρι τις 15 του μήνα.

Παράλληλα, 207 ασθενείς έχουν γίνει καλά και είναι αρνητικοί στα ειδικά τεστ. Σε 19 περιφέρειες της Ιταλίας έχουν διαγνωστεί κρούσματα και οι ασθενείς που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο είναι 1.346. Εξ αυτών, 295 βρίσκονται σε εντατικές μονάδες θεραπείας.

Οι πρώτες τρεις περιφέρειες, τέλος, σε αριθμό κρουσμάτων είναι η Λομβαρδία, με 1.820, η Εμιλια Ρομάνια με 544 και το Βένετο με 360.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας πρόκειται να κλείσει τους κινηματογράφους και τα θέατρα και να απαγορεύσει δημόσιες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα για να προσπαθήσει να συγκρατήσει την έκρηξη του κορωνοϊού, σύμφωνα με σχέδιο διατάγματος που καταρτίστηκε την Τετάρτη.

Το διάταγμα, όπως μετέδωσε το Reuters, διατάζει «την αναστολή γεγονότων οποιασδήποτε φύσης … που συνεπάγονται τη συγκέντρωση ανθρώπων».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση