HomeΕΛΛΑΔΑΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ευρωπαϊκή πρόκληση το πρόβλημα στα σύνορα της Ελλάδας

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ευρωπαϊκή πρόκληση το πρόβλημα στα σύνορα της Ελλάδας

Αύριο στον Έβρο με τον Μητσοτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση», σημείωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε σημερινές της δηλώσεις η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι οι επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθούν αύριο Τρίτη στην Ελλάδα, στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς «η πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση».

«Αναγνωρίζω ότι η Τουρκία είναι σε δύσκολη θέση σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Όμως αυτό που βλέπουμε τώρα δεν μπορεί να είναι η απάντηση ή η λύση», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενώ εξέφρασε την «κατανόησή» της προς την Άγκυρα για τον πόλεμο στη Συρία, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η απόφαση της Τουρκίας να αφήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη «δεν μπορεί να είναι» η απάντηση στην κρίση αυτήν.

Εκπρόσωπος Μέρκελ: Αναμένουμε να γίνει σεβαστή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Την ίδια ώρα, από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ είπε ότι ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να τηρήσει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες. «Είμαστε πεπεισμένοι για την αξία αυτής της συμφωνίας και αναμένουμε ότι θα γίνει σεβαστή», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι κάθε διαφωνία για το θέμα μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών θα πρέπει να επιλυθεί μέσω συζητήσεων μεταξύ εταίρων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση