HomeHL-9Έλληνας που επέστρεψε από το Πεκίνο: «Οι έλεγχοι ήταν πολύ αυστηροί»

Έλληνας που επέστρεψε από το Πεκίνο: «Οι έλεγχοι ήταν πολύ αυστηροί»

«Περάσαμε από τέσσερις ανιχνευτές θερμότητας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ελλάδα από το Πεκίνο επέστρεψε ο κ. Δημακόπουλος, εν μέσω κορωνοϊού και παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα, στην οποία ζει τα τελευταία 13 χρόνια, διδάσκοντας μουσική σε σχολείο.

«Ανησυχία υπήρχε, αλλά δεν υπήρχε πανικός. Βγαίναμε, πηγαίναμε κανονικά σούπερ μάρκετ, κάναμε τα πάντα. Μας είχαν συστήσει να φοράμε μάσκα για προστασία», δήλωσε ο κ. Δημακόπουλος στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Είχα προγραμματίσει να έρθω για προσωπικούς λόγους στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά επειδή ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων για λόγους ασφαλείας, αποφάσισα να ταξιδέψω νωρίτερα».

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα αεροδρόμια: «Στο αεροδρόμιο του Πεκίνο οι έλεγχοι ήταν πάρα πολύ αυστηροί. Περάσαμε από τέσσερις ανιχνευτές θερμότητας μέχρι να μπούμε στο αεροπλάνο. Υπήρχε ιατρικό συνεργείο το οποίο σε επέβαλε σε εξετάσεις αν είχες πρόβλημα και υπήρχε και ένας χώρος, στην περίπτωση που βρισκόταν κάποιος με τον ιό. Το ίδιο σχεδόν ήταν και στο αεροδρόμια της Ντόχας, μέσω της οποίας ήρθα».

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση