Με… καυτά θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδριάζει αυτήν την ώρα το περιφερειακό συμβούλιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων στην Περιφέρεια Κρήτης.

image-1

Το συμβούλιο ξεκίνησε με την διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΟΤΕ που βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων για το θέμα των απολύσεων αλλά και των επικουρικών συντάξεών του.

image

Προ ημερήσιας διάταξης εργαζόμενοι στον ΟΤΕ επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για απολύσεις από την εταιρεία και ζήτησαν και έλαβαν την ομόφωνη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

https://www.youtube.com/watch?v=AZjEx2a8exA&feature=youtu.be

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς ζήτησε την στήριξη και για τους εργαζόμενους του ΙΚΑ, αφού στο τμήμα των συνταξιοδοτήσεων για ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη υπηρετούν μόλις έξι υπάλληλοι που καλούνται να προετοιμάσουν τα δικαιολογητικά για τη συνταξιοδότηση χιλιάδων ασφαλισμένων με αποτέλεσμα πολύχρονες καθυστερήσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=4qEQLM_BvCg&feature=youtu.be

Οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου εξέφρασαν τη στήριξης τους ενώ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια θα στηρίξει την δίκαιη προσπάθεια να βρεθεί λύση, τονίζοντας πως θα επιδιωχθεί επαφή με την Διοίκηση του ΙΚΑ για να ζητηθεί λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται έντονο στην Αν. Κρήτη.

https://www.youtube.com/watch?v=7Lf5XKPmt_k&feature=youtu.be

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συζήτηση  για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του «Προγράμματος Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στη Θαλάσσια Περιοχή «Νότια της Κρήτης», επί της υφαλοκρηπίδας της Ελληνικής Δημοκρατίας, με Φορέα έργου την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ).

Δείτε αναλυτικά τα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη:

  1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.1 Επικαιροποιημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο πλαίσιο κατάρτισης ΕΣΧΑΔΑ για το ακίνητο Γουρνών (πρώην Αμερικανική Βάση) στο Δήμο Χερσονήσου, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΙΠΑ 105419/6543/14-11-2019 έγγραφο του ΥΠ.ΕΝ.

1.2 Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του προγράμματος για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗΣ», σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΙΠΑ 81413/5304/13-9-2019 έγγραφο του ΥΠ.ΕΝ.

– (εισηγητής των θεμάτων 1.1 και 1.2 ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Περιβάλλοντος κ. Ξυλούρης Νικόλαος. )

2.Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης.

– (εισηγητής ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Μπαριτάκης Παύλος).

  1. Επερώτηση της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ», με θέμα:

«Για την υποστήριξη από την περιφέρεια της επικίνδυνης πολιτικής εμπλοκής της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και την επέκταση της βάσης της Σούδας, που εκθέτει τον λαό της Κρήτης σε μεγάλους κινδύνους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση