HomeΕΛΛΑΔΑΟ Μητσοτάκης «κάρφωσε» Τσίπρα και Τσακαλώτο για προεκλογικά ψέματα

Ο Μητσοτάκης «κάρφωσε» Τσίπρα και Τσακαλώτο για προεκλογικά ψέματα

«Πού είναι αυτός ο λογαριασμός;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2020 ανέβασε τους τόνους και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος απέναντι στους πολίτες, στράφηκε προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης και είπε υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα, μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες που είχε κάνει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάιο και δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας για μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% μέσω ενός ειδικού λογαριασμού που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση του. «Γιατί δεν άνοιξε ποτέ αυτός ο λογαριασμός κ. Τσίπρα; Γιατί δεν άνοιξε κ. Τσακαλώτε; Που είναι αυτός ο λογαριασμός; Στη φαντασία σας μόνο και μετά μιλάτε για απάτη. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη απάτη η οποία ακούστηκε προεκλογικά. Η μεγαλύτερη απάτη από όλες. Τίποτα δεν είχατε συμφωνήσει με κανέναν και το ξέρετε πολύ καλά. Το ξέρετε και εσείς και το ξέρει και ο Υπουργός σας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τι είχαν τάξει Τσίπρας και Τσακαλώτος

Το άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού είχε εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας μαζί με το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που έδωσε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 7 Μαΐου 2019. Τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Σήμερα έδωσα εντολή και ανοίξαμε έναν Ειδικό Λογαριασμό, έναν Escrow Account (Ανοικτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός), στον οποίο θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες 5,550 δις ευρώ. Αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν στο 3% του Α.Ε.Π. και κατατίθενται ως επιπλέον εγγύηση έναντι των δανειστών μας για τα επόμενα 3 χρόνια, δηλαδή 2020, 2021, 2022. Εγγύηση ότι σε κάθε περίπτωση θα πάρουν τα χρήματα που αναλογούν στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουμε συμφωνήσει ως το 2022, δηλαδή στα 3,5%».

Ο Ειδικός Λογαριασμός που προανήγγειλε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν εντοπίστηκε πουθενά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και όπως είπε ο Πρωθυπουργός «ουδέποτε άνοιξε. Ήταν ένα ακόμη ψέμα του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση