Σήμερα άνοιξε το τμήμα του ανακαινισμένου Πάρκου Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο. Πρόκειται για το ανακαινισμένο κομμάτι από την οδό Χαριλάου Τρικούπη μέχρι και την παιδική χαρά που ανακατασκευάστηκε, αλλά και οι χώροι που έως τώρα έχουν αναπλαστεί.

Το έργο παραδόθηκε με μία απόκλιση κάποιων ημερών από τους τελευταίους υπολογισμούς της Λότζια, καθώς εκκρεμούσε να τοποθετηθούν τα παγκάκια.

‘Η παιδική χαρά του Πάρκου Γεωργιάδη δόθηκε ξανά σε χρήση σήμερα και σας περιμένει για μια πρώτη επαφή με το αγαπημένο μας πάρκο το οποίο κάθε μέρα ομορφαίνει λίγο παραπάνω. Σας περιμένουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Δείτε σημερινές χαρακτηριστικές εικόνες:

parko

parko2

parko-3

Μετά από την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος, θα  συνεχιστούν  οι εργασίες του βορειότερου τμήματος που περιλαμβάνει και τον χώρο του αναψυκτηρίου ώστε το έργο  να παραδοθεί ολοκληρωμένο στους πολίτες, βάσει τω αρχικών χρονοδιαγραμμάτων, τον  Οκτώβριο του 2020.

(Φωτογραφίες του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Αναστασάκη κατά τη διάρκεια των εργασιών στο τμήμα που παραδόθηκε σήμερα  προς χρήση)

Ανάδοχος για την Ανάπλαση της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι για την υλοποίηση της αλυσίδας έργων που ξεκινά από το πάρκο Γεωργιάδη και κλείνει με την περιπατητική διαδρομή των ενετικών τειχών ξεκινά σύντομα να υλοποιείται.

Πρόκειται για την Ανάπλαση της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου η οποία επίσης μπαίνει σε τροχιά ανάπλασης, καθώς αναδείχθηκε ανάδοχος μετά τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

arx-ma

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασάκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβλέπονται νησίδα στη μέση, φαρδιά πεζοδρόμια με προσβάσιμες ράμπες και οδεύσεις τυφλών, φωτιστικά led, κυκλικός κόμβος στη μέση της διαδρομής, ανάδειξη των τειχών και νέες υποδομές για τη ΔΕΥΑΗ.

«Εμάς οι μακέτες οδηγούν σε έργα»,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασακης.

arxiep-makarioy

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση