«Δεν αναμένεται μετασεισμική ακολουθία» αναφέρουν σχεδόν ομόφωνα όλοι οι σεισμολόγοι της Ελλάδος για το 6,1 R που σημειώθηκε σήμερα στις 9:23 το πρωί με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Κρήτης και νότια των Αντικυθήρων.

Οι Ευθύμιος Λέκκας, Φίλιππος Βαλλιανάτος, Άκης Τσελέντης, Γεράσιμος Χουλιάρας και Γεράσιμος Παπαδόπουλος συμφωνούν πως ο συγκεκριμένος σεισμός δεν έχει καμία σχέση με εκείνον την Αλβανίας.

Ευθύμιος Λέκκας: «Δεν θα έχουμε συνέχεια»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα «το βάθος του σεισμού ήταν αρκετά μεγάλο και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε συνέχεια».

Όπως είπε «οι σεισμοί αυτοί δεν συνοδεύονται από μεγάλη μετασεισμική ακολουθία».

«Πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους που συνήθως είναι ένας και μόνος ενώ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ό,τι συνέβη στην Αλβανία». πρόσθεσε ο κ. Λέκκας

Βαλλιανάτος: Είχε μεγάλη διάρκεια εξαιτίας του εστιακού βάθους

Την ίδια ώρα ο καθηγητής Γεωφυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φίλιππος Βαλλιανάτος σε δηλώσεις του εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστικός λέγοντας πως δεν θα υπάρξει σημαντική μετασεισμική ακολουθία.

Μάλιστα, εξήγησε πως ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια εξαιτίας του εστιακού του βάθους.

Άκης Τσελέντης: Καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίς

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης ανέφερε πως «ο συγκεκριμένος σεισμός είναι ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας και λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους του -περίπου 70 χιλιόμετρα- δεν θα έχει καμία συνέχεια. Αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται άπαξ και τελειώνουν. Επίσης λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους τους γίνονται αισθητοί σε μεγάλη έκταση».

Παρόμοια άποψη και από τον Γεράσιμο Χουλιάρα. «Καμία σχέση με Αλβανία ο σεισμός βάθους στα Αντικύθηρα» έγραψε στο Facebook.

«Πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός, ο κίνδυνος μάλλον πέρασε. Δεν αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί» έγραψε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση