HomeHL-9Σεισμός: Έκλεισαν προληπτικά τα σχολεία στην Κίσσαμο – Κανονικά τα μαθήματα στην υπόλοιπη Κρήτη

Σεισμός: Έκλεισαν προληπτικά τα σχολεία στην Κίσσαμο – Κανονικά τα μαθήματα στην υπόλοιπη Κρήτη

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλειστά με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, λόγω του σεισμού.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου, αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων για προληπτικούς κυρίως λόγους.

“Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να έχουμε αποτίμηση του τι έγινε με τον σεισμό, έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές, πτώση σοβάδων, ειδικά στο λύκειο Κισσάμου. Επίσης έχουν πέσει κάποιοι σοβάδες και σε κάποια ερειπωμένα”, σημείωσε ο κ. Μυλωνάκης και πρόσθεσε:

“Έβγαλα απόφαση να κλείσουν τα σχολεία σήμερα προληπτικούς λόγους”.

«Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1099/2019 απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους προς αποφυγή πανικού σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για περίπτωση επικείμενων μετασεισμών».

Κανονικά το μάθημα στην υπόλοιπη Κρήτη

Κανονικά γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία του νησιού καθώς δεν καταγράφηκε κάποιο πρόβλημα σεότι έχεινακάνει το κτιριακό.

Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους, καθώς μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε η οδηγία από του καθηγητές να παραμείνουν στις αυλές για λόγους ασφαλείας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, μιλώντας στο cretapost τόνισε ότι έγινε έλεγχος από τις ειδικές ομάδες που έχουν συσταθεί σε κάθε σχολείο και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα.
Έτσι οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο και θα ολοκληρώσουν κανονικά τα μαθήματα τους.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού, που βρίσκονται σε κομβικά σημεία έτοιμες για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση