HomeHL-9Πέθανε πλήρης ημερών ο Σωμαροστάθης των Βοριζίων

Πέθανε πλήρης ημερών ο Σωμαροστάθης των Βοριζίων

Πρόσφερε πολλά στον τόπο του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έφυγε από την ζωή αργά χθες τη νύχτα, σε ηλικία 90 ετών, Στάθης Στιβακτάκης (Σωμαροστάθης), μια εμβληματική προσωπικότητα των Βοριζίων.

Ο Στάθης Στιβακτάκης ήταν ένας άνθρωπος με λαμπρή διαδρομή στη ζωή και με μεγάλη προσφορά στον τόπο.

Σε νεαρή ηλικία παντρεύτηκε την Αριάδνη, και μαζί κάνουν μια πενταμελή οικογένεια. Τον Νίκο, το Γιώργη, τη Καδιανή, το Σταύρο και τον μικρότερο τον Χρήστο.

Έκανε τον βοσκό τα πρώτα χρόνια, αλλά στη συνέχεια πούλησε τα πρόβατα και έκανε τον καφετζή στο χωριό, καθώς και άλλα επαγγέλματα όπως του κρεοπώλη και στη συνέχεια του μπακάλη! Είχε κάμει επίσης χοιροτροφείο, και ορνιθοτροφείο.

Για τη συνέχεια θα τον δούμε πρόεδρο στα Βορίζα για πολλά χρόνια. Ακόμα, μετά που σταμάτησε να είναι πρόεδρος έγινε δημόσιος υπάλληλος στο υπουργείο πολιτισμού.

Οι παράλληλες δραστηριότητές του, ήταν οι χορευτικές και εικαστικές του ικανότητες στη ζωγραφική, στις αγιογραφίες του σε πολλές εκκλησίες της περιοχής. Για τις ικανότητές του αυτές, θα πούμε ότι ήταν τελείως αυτοδίδακτος!

Διετέλεσε πρόεδρος των Βοριζίων πριν τη Χούντα με σημαντική προσφορά στην περιοχή…

Σύζυγος της Αριάδνης που έφυγε πρώτη από τον πλευρό του αφήνοντας δυσβάστακτο κενό στην πολυμελή οικογένεια του αλλά περισσότερο σε εκείνον που τον συντρόφευε πάνω από 70 χρόνια.

Πατέρας των γνωστών μουσικών Γιωργη, Νίκο, & Χρήστο Στιβακτακη. Της μοναχοκόρης Καδιανης και του Σταύρου.

Μια σεβάσμια μορφή που υπηρέτησε τον τόπο του ως πρόεδρος με ήθος, αλλά και τον πολιτισμό μας.

Λαϊκός ζωγράφος αυτοδίδακτος, πρώτο χορευτής, και λαογράφος.
kh

Η κηδεία του έγινε στις 3:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βοριζίων η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα του πουν το στερνό αντίο.

 

 

 

 

e-mesara.gr

Φωτογραφίες:Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση