HomeΚΡΗΤΗΗ ΝΟΔΕ Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη ηλικία

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη ηλικία

Τι αναφέρει η τομεάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Τσαντηράκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τόσο η Χώρα μας όσο και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να σχεδιάζουν το μέλλον των νέων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραβλέπουν την ποιότητα διαβίωσης των ηλικιωμένων και την προάσπιση της αξιοπρέπειας τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία η τομεάρχης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Ελένη Τσαντηράκη.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή της:

Η 1η Οκτωβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων . Ημέρα που τιμούμε την ξεχωριστή προσφορά των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας, οι οποίοι συνεχίζουν και πρέπει να τους το αναγνωρίζουμε έμπρακτα ότι  αποτελούν δημιουργικά, ενεργά μέλη της σύγχρονης κοινωνίας ως  αστείρευτη πηγή αξιών, γνώσεων και εμπειριών.

Υποχρέωση μας είναι να στεκόμαστε με αγάπη και σεβασμό δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν , μας προστάτευσαν, μας δίδαξαν, μας συμπαραστάθηκαν. Σε αυτούς  που στερήθηκαν, που θυσίασαν κομμάτια από τη ζωή τους και που μας προσέφεραν απλόχερα όσα οι ίδιοι  έμαθαν και διδάχθηκαν από το μεγάλο σχολείο της δικής τους ζωής.

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεπής στις δεσμεύσεις της , δίνει ιδιαίτερη  έμφαση σε  πολιτικές που θα  συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων, στην οικονομική τους ενίσχυση και στη διασφάλιση της καλής υγείας τους.

Τόσο η Χώρα μας όσο και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να σχεδιάζουν το μέλλον των νέων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραβλέπουν την ποιότητα διαβίωσης των ηλικιωμένων και την προάσπιση της αξιοπρέπειας τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση