HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Κοκολάκη με εργαζόμενους στην καθαριότητα σχολικών μονάδων

Συνάντηση Κοκολάκη με εργαζόμενους στην καθαριότητα σχολικών μονάδων

Τι συζητήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους στην καθαριότητα των σχολείων, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την καταχώρηση των ενσήμων, την χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), το επίδομα του ΟΑΕΔ και την υπογραφή νέων συμβάσεων, είχαν ο εκλεγμένος από τους πολίτες δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, η αρμόδια για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη και ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τσικνάκης.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, Μανώλης Δρετάκης, που έχει οριστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, καθώς και συνεργάτης του πρώην δημάρχου, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν την ευθύνη για την διευθέτηση των παραπάνω ζητημάτων, καθώς, δεν έχουν οριστεί ακόμα οι νέες Σχολικές Επιτροπές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας. Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

dscn1248

Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι επισήμαναν ότι πρέπει να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων τους, καθώς και της καταβολής ενσήμων 6 μηνών και ανέφεραν ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να λάβουν το επίδομα του ΟΑΕΔ για τους καλοκαιρινούς μήνες. Έθεσαν, επίσης, το ζήτημα της μη χορήγησης των ΜΑΠ, με έμφαση στην περίοδο 2012 – 2016 και τόνισαν ότι πρέπει να υπογραφούν άμεσα οι συμβάσεις τους, στις οποίες πρέπει να συμπεριληφθεί η προβλεπόμενη αύξηση 10% στις αμοιβές τους.

Οι εκπρόσωποι των Σχολικών Επιτροπών δεσμεύτηκαν ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν καταβληθεί τα ένσημα και θα είναι έτοιμες προς υπογραφή οι νέες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

«Προς το παρόν, βάσει της νομοθεσίας, όλα αυτά τα θέματα τα χειρίζονται οι Σχολικές Επιτροπές που έχει ορίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Αμέσως μόλις δοθεί στην νέα δημοτική αρχή η δυνατότητα, θα οριστούν νέες Σχολικές Επιτροπές και θα γίνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να μην προκύψουν ξανά τέτοια προβλήματα. Η εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών είναι ένα θέμα ευαίσθητο και εξαιρετικά σημαντικό» τόνισε ο εκλεγμένος από τους πολίτες δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης.

dscn1251

«Πρόθεσή μας είναι, μόλις οριστούν οι νέες Σχολικές Επιτροπές να ρυθμιστούν όλα αυτά τα ζητήματα και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα» ανέφερε η αντιδήμαρχος, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Νίκο Σπυριδάκη και τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού, Μανώλη Καρανδινό, είχαν σήμερα στο δημαρχείο Γόρτυνας, ο Λευτέρης Κοκολάκης, που εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου και ο εκλεγμένος από τους πολίτες δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα ασφάλειας, η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών και η συνεργασία δήμου και αστυνομίας, με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των δύο πλευρών για συνδιοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και την πρόληψη φαινομένων παραβατικότητας.

dscn1259

«Οι ανάγκες είναι αυξημένες, λόγω και της μεγάλης έκτασης του δήμου μας. Υπάρχουν κάποιες περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή και ελπίζουμε ότι, με τις δικές σας παρεμβάσεις, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών θα ενισχυθεί» ανέφερε ο Λευτέρης Κοκολάκης.

«Είμαστε ένας δήμος χωρίς αστυνομικό τμήμα και αυτό θα θέλαμε να ληφθεί σοβαρά υπόψη στον σχεδιασμό σας. Υπάρχει ανάγκη ίδρυσης ενός αστυνομικού τμήματος, επαρκώς στελεχωμένου, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά. Χρειαζόμαστε, επίσης, πιο συχνές περιπολίες, τόσο τις νυχτερινές ώρες, όσο και κατά την διάρκεια της ημέρας» τόνισε ο Μιχάλης Κοκολάκης.

dscn1269

Από την πλευρά του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Νίκος Σπυριδάκης, δεσμεύθηκε ότι τα φαινόμενα παραβατικότητας στον δήμο Γόρτυνας θα περιοριστούν σημαντικά το επόμενο διάστημα και έδωσε έμφαση στην ανάγκη να ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες με προσωπικό. «Είναι σημαντικό να βγουν αστυνομικοί στον δρόμο, να κάνουν περιπολίες. Θα ήταν ευχής έργο να ενισχυθεί, έστω, το Α.Τ. Φαιστού με προσωπικό, που θα παρεμβαίνει και στον δήμο Γόρτυνας. Πρόθεσή μας είναι να έχουμε μια διαρκή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να προλαβαίνουμε τα προβλήματα και να δίνουμε λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη, Θοδωρής Σαβουιδάκης, Στέλιος Σηφάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σταματάκης, Θανάσης Δεσδενάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση