HomeΚΡΗΤΗΑ. Καλοκαιρινός: Συναντήσεις στην Αθήνα για θέματα που καίνε το Ηράκλειο

Α. Καλοκαιρινός: Συναντήσεις στην Αθήνα για θέματα που καίνε το Ηράκλειο

Την Τετάρτη 03/04

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων για σημαντικά θέματα του Δήμου Ηρακλείου και του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – ΕΣΔΑΚ.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός θα συναντηθεί μαζί και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συνεχίζοντας τις εργασίες για το θέμα ένταξης της Κνωσού στον κατάλογο της UNESCO.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός, και με την ιδιότητα του Προέδρου του ΕΣΔΑΚ, θα έχει επίσης επαφές με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Εμμανουήλ Γραφάκο, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Μαμαλούγκα, καθώς και με στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης – ΕΕΑΑ, για ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους. Από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι και η παράταση της λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού Ηρακλείου.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Αλέξης Καλοκαιρινός, έχει αποστείλει σχετική επιστολή στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με την οποία ζητάει να ληφθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις με σκοπό να γίνει παρέμβαση στην Πολιτεία για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στον τομέα της ανακύκλωσης, μετά την οικονομική δυσχέρεια που δηλώνει η ΕΕΑΑ για να συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο λόγω έλλειψης πόρων και χρηματοδότησης από το αρμόδιο Υπουργείο.

Με την ίδια επιστολή, ο Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρεται στο πολυδιάστατο του ζητήματος, αλλά και στην αναγκαιότητα να δοθούν άμεσα βιώσιμες, εφαρμόσιμες λύσεις στις αυτοδιοικητικές αρχές τόσο της Κρήτης, όσο και της υπόλοιπης χώρας. «Λαμβάνοντας υπόψη την επιβάρυνση που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια στους Δήμους από την επιβολή του περιβαλλοντικού τέλους (τέλους ταφής), που αποδίδεται στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), τη διαφαινόμενη πρόθεση της ΕΕΑΑ για την ενίσχυση των Δήμων με βάση τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης και την ελαχιστοποίηση των δαπανών για επενδύσεις στη λειτουργία των ΚΔΑΥ και την προμήθεια του αναγκαίου νέου εξοπλισμού (απορριμματοφόρα, κάδους, κλπ), προκύπτει ανάγκη να αναληφθούν άμεσα δραστικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και στήριξη της διαδικασίας της ανακύκλωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση