Τις αποκαρδιωτικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Βρετανικό Μουσείο που εκθέτονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα σχολίασε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

bretaniko-mouseio bretaniko-mouseio

Όπως ανέφερε: «Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».

bretaniko-mouseio

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση ήρθε στο «φως» μετά από καταγγελία Ηρακλειωτών στο cretapost.gr που επισκέφτηκαν το Βρετανικό Μουσείο όταν αντίκρισαν μια αίθουσα μία αίθουσα με μούχλα και… αράχνες, ενώ στην συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος.

bretaniko-mouseio

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση