HomeHL-EconomyΤον υποψήφιο διάδοχο της Λαγκάρντ επιλέγουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ

Τον υποψήφιο διάδοχο της Λαγκάρντ επιλέγουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ

Η λίστα για το ΔΝΤ περιλαμβάνει τέσσερα ονόματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον υποψήφιο του ευρωπαϊκού μπλοκ για να διαδεχθεί την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται σήμερα να επιλέξουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η λίστα περιλαμβάνει τέσσερα ονόματα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία ηγείται της διαδικασία για την επιλογή Ευρωπαίου υποψηφίου.

Η λίστα περιλαμβάνει τον Ολλανδό πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Φινλανδό κεντρικό τραπεζίτη Όλι Ρεν και την Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ο Μάριο Σεντένο, ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε χθες ότι αποχωρεί από την κούρσα διαδοχής «σε αυτή τη φάση της διαδικασίας.

Η Μεγάλη Βρετανία δεν πρότεινε υποψήφιο διότι δεν κατάφερε να καταλήξει εγκαίρως σε ένα όνομα, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Η χώρα αναμενόταν να ορίσει έναν υποψήφιο και η προθεσμία παρατάθηκε για μερικές ώρες χθες προκειμένου να της επιτραπεί να το κάνει.

Το υψηλότερο πόστο στο ΔΝΤ ανέκαθεν καταλάμβανε Ευρωπαίος αξιωματούχος, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ. Η απερχόμενη επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα διαδεχθεί τον Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όσο για την Ισπανίδα υπουργό Οικονομίας, Νάντια Καλβίνο, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κούρσα διαδοχής της Λαγκάρντ.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση