HomeCity GuideΣτον Αποκόρωνα η παρουσίαση του βιβλίου του Ειρηναίου Γαλανάκη

Στον Αποκόρωνα η παρουσίαση του βιβλίου του Ειρηναίου Γαλανάκη

Με τίτλο: «Επανάσταση των συνειδήσεων”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Αποκορώνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεροχωρίου – Παϊδοχωρίου – Αγ. Πάντων, και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, με τη συμμετοχή του παραδοσιακού μουσικού συλλόγου Αποκορώνου «Ο Χαρίλαος», παρουσιάζουν την Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019, στις 21.00, στους Άγιους Πάντες (Πλατεία Μπαμπαλή) το βιβλίο του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη «Επανάσταση των Συνειδήσεων».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμό από εκπρόσωπο της οικογένειας Γαλανάκη και του Δήμου Αποκορώνου, προβολή βίντεο για τον μακαριστό Ειρηναίο Γαλανάκη, θεατρικό αναλόγιο με την Έλενα Αθανασοπούλου, την Χριστίνα Βεριβάκη, την Ντένια Καραβασιλειάδη, καθώς και συναυλία με τον παραδοσιακό μουσικό σύλλογο Αποκορώνου «Ο Χαρίλαος».

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς
Με σπάνια ντοκουμέντα του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη
Επιλεγόμενα, ανθολόγηση, φωτογραφίες και σχολιασμός κειμένων:
Σταμάτης Α. Αποστολάκης, δάσκαλος-λαογράφος
Επιμέλεια έκδοσης: Χρήστος Τσαντής
Με την υποστήριξη της οικογένειας Γαλανάκη

Σύμφωνα με τον Χρήστο Τσαντή: Η φιλοσοφική σκέψη του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη, και κυρίως η πράξη του, έχουν διαχρονική αξία και πανανθρώπινο περιεχόμενο. Απευθύνεται στις καρδιές και στο νου των ανθρώπων που δεν σκιάζονται να ανθρωπέψουν…

…Ζούμε σ’ έναν κόσμο που απειλεί τόσο τη φυσική μας ύπαρξη, όσο και την πνευματική μας υπόσταση. Εξωτερικά, μας απειλούνε τα τρομερά πυρηνικά όπλα, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η σπατάλη των αγαθών της δημιουργίας. Και εσωτερικά μας υποσκάπτει η αμφιβολία, η άρνηση, ο μηδενισμός, το μέγα ψυχικό κενό.

«Γεννηθήκαμε», λέει ο Καζαντζάκης, «σε μια εποχή γεμάτη αλλοπρόσαλλες συγκρούσεις και περιπέτειες. Η γαλήνη, η αμέριμνη χαρά, η λεγόμενη ευτυχία, ανήκουν σε άλλες εποχές, περασμένες ή μελλούμενες και όχι στη δική μας. Μπήκαμε και ’μεις στον αστερισμό της Αγωνίας»…

Διαφήμιση
Διαφήμιση