HomeHL-GreeceΤσελέντης: «Ηταν ο σεισμός που θέλαμε για να κλείσει η μετασεισμική ακολουθία»

Τσελέντης: «Ηταν ο σεισμός που θέλαμε για να κλείσει η μετασεισμική ακολουθία»

Γ.Παπαδόπουλος: «Δεν αποκλείεται και μεγαλύτερου μεγέθους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιμένουν και άλλους μετασεισμούς οι ειδικοί, μετά τον σημερινό δυνατό σεισμό μεγέθους 4,2 Ρίχτερ που έγινε αισθητός σε όλη την Αττική.

«Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,1 Ρίχτερ την Παρασκευή 19 Ιουλίου. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία». «Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής», πρόσθεσε.

Από την άλλη, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος δηλώνει ότι δεν αποκλείονται μεγαλύτεροι μετασεισμοί από τον σημερινό σεισμό και από την άλλη ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας υποστηρίζει ότι με αυτόν τον σεισμό κλείνει ο σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής. «Αναμένουμε τέτοιου είδους σεισμούς. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετασεισμική ακολουθία. Ενδέχεται κάποιοι από αυτούς να είναι ίδιου μεγέθους ίσως και μεγαλύτεροι. Όχι πιθανό αλλά δεν αποκλείεται κιόλας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση