Πολύ σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα ρίξουν άπλετο «φως» στην υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton που εντοπίστηκε νεκρή σε μία στοά της γερμανικής κατοχής στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις αφορούν τόσο διάφορα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροψίας – νεκροτομή (κάτω από τα νύχια κτλ), όσο και αρκετά ευρήματα από τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών στην τοποθεσία όπου βρέθηκε η σορός της βιολόγου.

Μάλιστα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια καθημερινά παίρνουν ολοένα και περισσότερα ευρήματα των αρχών από την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ είναι πολύ πιθανό ανάμεσά τους να βρίσκονται και πράγματα που άφησε πίσω ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι της.

Ο τόπος της δολοφονίας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των αρχών

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν σε αυτή την έρευνα ωστόσο εξαιτίας της μεθοδικότητας των αστυνομικών είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες να έχουν απαντηθεί τα περισσότερα.

Πρωταρχικό μέλημα των αρχών είναι ο τόπος που δολοφονήθηκε η 60χρονη βιολόγος.

Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο για τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. πως η στοά όπου βρέθηκε η σορός της δεν είναι και το σημείο δολοφονίας.

Μετά από ενδελεχή έρευνα ήρθε μία μαρτυρία που ανέφερε πως τελευταία φορά, η Suzanne Eaton εθεάθη ζωντανή στο χωριό Αφράτα.

Πρόκειται για ένα χωριό που βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 4,5χλμ. από τη σπηλιά στην οποία εντοπίστηκε νεκρή.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως εκεί, κοντά στο χωριό Αφράτα, ήταν η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε η 60χρονη.

Οι έρευνες δίνουν και παίρνουν με τις αρχές όμως να εξετάζουν και άλλα πιθανά σημεία.

Στοχευμένες προσαγωγές

Καθημερινά οι αστυνομικές αρχές προχωρούν σε προσαγωγές υπόπτων οι οποίες είναι στοχευμένες.

Τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή γνώριζαν πως η συγκεκριμένη στοά δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό γι’ αυτό κάθισαν και βρήκαν όλους όσοι είναι γνώστες της συγκεκριμένης περιοχής.

Από τους υπόπτους παίρνουν γενετικό υλικό προκειμένου να γίνει η τυχόν ταυτοποίησή τους με υλικά που έχουν βρεθεί τόσο πάνω στην ίδια την 60χρονο βιολόγο, όσο και στο χώρο όπου βρέθηκε το πτώμα της.

Περιμένουν τις απαντήσεις από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που περιμένει η ΕΛ.ΑΣ. είναι οι απαντήσεις από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Το σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της Suzanne Eaton – όπως προαναφέραμε – δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν αρκετοί περαστικοί.

Οι αστυνομικοί, γνωρίζοντας αυτήν την ιδιαιτερότητα, ζήτησαν από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας όλα τα σήματα που «έπιασαν» την ημέρα που εξαφανίστηκε η επιστήμονας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι απαντήσεις.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υπόθεσης

Η δολοφονίας της 60χρονης Suzanne Eaton αποτελεί θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Καθημερινά κυκλοφορούν θέματα στα site των bbc, dailynews, cnn, κ.ά. που περιγράφουν τις έρευνες που πραγματοποιούν οι ελληνικές αρχές.

Είναι κάτι το αναμενόμενο καθώς η 60χρονη επιστήμονας είχε διεθνή αναγνώριση στον χώρο της και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση