HomeHL-9Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ συγκεκριμένα άτομα για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ συγκεκριμένα άτομα για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γύρω από συγκεκριμένα άτομα στρέφονται οι έρευνες των αξιωματικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη για την δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton.

Οι αρχές ερευνούν συγκεκριμένα πρόσωπα και το μόνο που απομένει είναι η ταυτοποίηση του γενετικού υλικού, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, όταν και θα έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή του Κολυμπαρίου μέχρι και Αφράτων, καθώς εκεί εθεάθη η Σούζαν Ίτον τελευταία φορά, λίγο πριν την εξαφάνισή της, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.
Suzanne Eaton
Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Daily Mail στην περιοχή, πρόκειται για έναν 85χρονο αγρότη και έναν ηλικιωμένο ψαρά που κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι είδαν την Σούζαν Ίτον στο χωριό Αφράτα, που βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 4,5χλμ. από τη σπηλιά στην οποία εντοπίστηκε νεκρή.

Η εκτίμηση των αστυνομικών ήταν ότι εκεί, κοντά στο χωριό Αφράτα, ήταν η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε η 60χρονη.

«Την είδα και την αναγνώρισα στη συνέχεια από τις φωτογραφίες. Στους αστυνομικούς περιέγραψα όπως ακριβώς ήταν τα ρούχα που φορούσε. Περπατούσε γρήγορα κοντά σε μια γέφυρα και ένα εκκλησάκι στο δρόμο έξω από το χωριό. Τη συνάντησα την ώρα που περπατούσα. Λυπάμαι για ό,τι της συνέβη» δήλωσε ο 85χρονος στη βρετανική εφημερίδα.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έχουν δύο δεδομένα, που προκύπτουν από στοιχεία τα οποία συνέλεξαν, την πρώτη ημέρα κιόλας ερευνών. Το πρώτο είναι ότι η Suzanne Eaton δολοφονήθηκε σε μικρή απόσταση από το Κολυμπάρι απ’ όπου ξεκίνησε την πεζοπορία της και το δεύτερο πως μεταφέρθηκε από τον δράστη ή τους δράστες στην σπηλιά που τυχαία εντοπίστηκε, κάτι που δείχνει ότι γνώριζε ή γνώριζαν καλά την περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί κάνουν στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων, και παίρνουν γενετικό υλικό για να γίνει η ταυτοποίησή τους με το υλικά που έχουν συλλέξει οι ιατροδικαστές από το τα ρούχα και το σώμα της 60χρονης.

Suzanne Eaton

Συγκλονίζουν ο γιος , η μητέρα της και τα αδέλφια της

«Η κόρη μου γεννήθηκε με το κεφάλι ψηλά»

«Από τη μέρα που η Σούζαν γεννήθηκε και μου την έφεραν, στις 23 του Δεκέμβρη, νυσταγμένη, αλλά με το κεφάλι της ψηλά και τα μάτια της επιφυλακτικά, το ενδιαφέρον για τα πάντα γύρω της δεν άλλαξε ποτέ.

Ήταν χαρά να μοιραστώ την αγάπη της για τα βιβλία και τη μουσική, να παρατηρήσω τον συνδυασμό μιας συγκεκριμένης φαντασίας με μια ήρεμη, στοχαστική, σταθερή προσωπικότητα.

Τα επιτεύγματά της είναι πολλά και ποικίλα: κηπουρός, πετυχημένος πιανίστας, κάτοχος μαύρης ζώνης στο τάε κβο ντο και, φυσικά, οι συνεισφορές της στην αναπτυξιακή βιολογία.

Ήταν μια αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και αγαπούσε πολύ η οικογένειά της».

untitled-1

«Η μητέρα μου ήταν αξιοθαύμαστη γυναίκα»

Ο γιος της βιολόγου αναφέρει πως «η μητέρα μου ήταν μια αξιοθαύμαστη γυναίκα. Κατάφερε να ζήσει μια ζωή με λίγες απογοητεύσεις, εξισορροπώντας την προσωπική της ζωή με την καριέρα της.

Άλλες μητέρες γύρω μου φρόντιζαν τα παιδιά τους με πλήρη απασχόληση, κι όμως δεν ξεπέρασαν ποτέ τη δική μου.

Υποστηρικτική και ενθαρρυντική, γέννησε και υποστήριξε οτιδήποτε υπήρχε στο μυαλό της παιδικής μου ηλικίας μου και αυτή η περιέργεια μου έχει κολλήσει μέχρι σήμερα.

Καθώς μεγάλωσα, άρχισα σιγά, σιγά να αντιλαμβάνομαι την επιστημονική της λαμπρότητα. Έδειχνε ενδιαφέρον για οτιδήποτε ρωτούσα.

Πολλές φορές συζητούσα μαζί της θέματα που είχα διδαχτεί στο πανεπιστήμιο και μέσα σε μια εβδομάδα αυτή κατάφερνε να γνωρίζει αυτά τα θέματα εξίσου καλά με τους καθηγητές μου.

Ήταν όμως κάτι πολύ περισσότερο από επιστήμονας. Λάτρευε τη μουσική, τα μάτια της φωτίζονταν κάθε φορά που μιλούσε για ένα κομμάτι που έπαιζε.

Έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις, με την ίδια και τον πατέρα μου να παίζουν μαζί, γεμίζοντας το σπίτι μας με έναν όμορφο, χαρούμενο ήχο που ήταν μοναδικός γι ‘αυτούς και θα διατηρήσω για πάντα αυτή τη μνήμη, να βρίσκομαι στο πάτωμα, βλέποντας και ακούγοντας αυτό που τους ένωνε».

2

«Έφερε μια νέα προοπτική σε όλα»

«Έχω χάσει μια αδελφή. Ο κόσμος έχει χάσει περισσότερα από ό,τι νομίζει. Η Σούζαν έφερε μια νέα προοπτική σε όλα. Ως επιστήμονας, συνένωνε τα νήματα της κοινής γνώσης από άλλους κλάδους για να δημιουργήσει νέες βαθιές αντιλήψεις. Ως σεφ θα μπορούσε να κάνει και το πιο εξωτικό πιάτο να φαίνεται απλό και σπιτικό.

Θα μου λείψουν οι συνομιλίες μας που με γέμιζαν νέες ιδέες και ενθουσιασμό. Πάνω απ ‘όλα, θα χάσω το πιο ευγενικό, σοφό πρόσωπο που πιθανότατα θα γνωρίζω στη ζωή μου».

4

Συγκλονίζει και η αδερφή της

Η αδερφή της ανέφερε πως «Δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι ότι αν η Σούζαν ήταν εδώ, θα ήξερε πώς να γράψει αυτή τη δήλωση. Τα πήγαινε καλά με τα λόγια και δεν είχε σημασία αν τα χρησιμοποιούσε για μια προσωπική έκφραση θλίψης ή χαράς ή μια επιστημονική δημοσίευση.

Είχε μεγάλη χαρά όταν προετοίμαζε εξαίσια γεύματα και είχε μια εξωτική αίσθηση της μόδας. Αγαπούσε τα αρώματα.

Δίδαξε και εξάσκησε το τάε κβο ντο, κατέχοντας μαύρη ζώνη δεύτερης κατηγορίας.

Έλυνε σταυρόλεξα, έπαιζε σε συναυλίες, διάβαζε πολύ.

Ταιριάζει με την περιγραφή της Jane Austin για μια «πετυχημένη γυναίκα», διατηρώντας ταυτόχρονα μια φυσική ταπεινοφροσύνη και μια «ακόρεστη περιέργεια».

Ανησυχούσε και είχε αμφιβολίες για το αν θα τα κατάφερνε να τα δώσει όλα και στην επιστήμη της και στην οικογένειά της.

Όποιος όμως διαβάσει τα επιτεύγματά της στον τομέα της μοριακής και αναπτυξιακής βιολογίας και όποιος είχε δει με πόση ευχαρίστηση, φρόντιζε και ενέπνεε τα παιδιά της, καθώς και τον τρόπο που αγαπούσε το σύζυγό της, δεν θα αμφέβαλλε καθόλου.

Με βαθιά ευαισθησία και συμπόνια, μας έκανε όλους προτεραιότητά της. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι γι ‘αυτήν.

Ήταν τα λόγια της που με βοήθησαν να εξοικειωθώ με το θάνατο και ήταν αυτή που με έμαθε πώς να ζω. Συνεπώς, θα συνεχίσω αυτό το ταξίδι. Έχω λάβει μια συνειδητή απόφαση να μην επιτρέψω αυτά τα γεγονότα να στοιχειώσουν τη μνήμη μου. Η μνήμη μου θα είναι γεμάτη από καθαρή χαρά και ευγνωμοσύνη, από αγάπη και θαυμασμό για μια αδελφή με την οποία ήμουν πολύ δεμένη, για ένα άτομο έμπιστο, ισχυρό, ευγενικό, λαμπρό, ανιδιοτελές, με ανεξίτηλη συμβολή στην επιστήμη, που πρόσφερε ανυπολόγιστη ομορφιά στη ζωή μας».

11

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ufvqCgFcEcA

Διαφήμιση
Διαφήμιση