HomeΚΡΗΤΗΑντιμέτωποι με απολύσεις συμβασιούχοι μέσω του ΟΑΕΔ

Αντιμέτωποι με απολύσεις συμβασιούχοι μέσω του ΟΑΕΔ

Συγκέντρωση διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκέντρωση με τη συμμετοχή των συμβασιούχων μέσω ΟΑΕΔ διοργανώνουν αύριο Τετάρτη τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ενόψει επικείμενων απολύσεων.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

“Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης είναι οι 2.800 περίπου εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, με την επικείμενη λήξη της σύμβασής τους τον Φεβρουάριο – Μάρτιο 2020, λόγω των επανειλημμένων αρνήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μονιμοποίησή τους. Στο ΠαΓΝΗ είναι 60 εργαζόμενοι – ωφελούμενοι, ενώ τον κίνδυνο απόλυσης αντιμετωπίζουν και εκατοντάδες συμβασιούχοι άλλων ειδικοτήτων. Ήδη 25 εργαζόμενοι -νοσηλευτές, καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι- απολύονται τον ερχόμενο Αύγουστο-Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα, υπάρχουν συνάδελφοι μας σε γραμματείες (Χημειοθεραπεία, Καρδιολογική κ.α.) που δουλεύουν χρόνια μέσω του ΕΛΚΕ χωρίς οι διοικούντες να αναγνωρίζουν την ύπαρξη τους.
Οι εξελίξεις αυτές θα χειροτερέψουν τις ήδη μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες -σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης- δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2018 δεν προκηρύχθηκε ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία (επομένως δεν αντικαταστάθηκαν οι 1.500 περίπου υγειονομικοί που συνταξιοδοτήθηκαν), ενώ και η προκήρυξη 2Κ/2019 των 1.116 θέσεων αφορά στην αντικατάσταση ισάριθμων επικουρικών συναδέλφων (δηλ. δεν προσθέτει ούτε έναν εργαζόμενο, ενώ μεγάλο ποσοστό από τους υπηρετούντες επικουρικούς θα απολυθεί)”.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 14:00 στα γραφεία του Σωματείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση