HomeHL-HealthΤο «μαγικό» μπαχαρικό που επιταχύνει το αδυνάτισμα και μειώνει την χοληστερίνη

Το «μαγικό» μπαχαρικό που επιταχύνει το αδυνάτισμα και μειώνει την χοληστερίνη

Δείτε ποιο είναι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η λύση βρίσκεται στο κύμινο. Έρευνα του πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi στο Ιράν, έδειξε ότι το κύμινο όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στο «κάψιμο» μέχρι και 3 φορές περισσότερου λίπους, αλλά μειώνει με φυσικό τρόπο το επίπεδο κακής χοληστερόλης στο αίμα.

Στην έρευνα οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ως δείγματα τις περιπτώσεις 88 υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών που προσπαθούσαν να αδυνατίσουν.

Τις χώρισαν σε δύο ομάδες, αυτές που ακολούθησαν ισορροπημένη διατροφή και αυτές που μείωσαν τις θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά κατά 500. Οι γυναίκες της δεύτερης ομάδας έπρεπε να εντάξουν στη διατροφή τους καθημερινά 3 γραμμάρια κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140 γραμμάρια γιαούρτι. Οι συμμετέχουσες της πρώτης ομάδας έτρωγαν μόνο γιαούρτι χωρίς κύμινο.

Τα συμπεράσματα έδειξαν ότι μετά από 3 μήνες προσπάθειας για αδυνάτισμα, οι γυναίκες που κατανάλωναν κύμινο καθημερινά έχασαν 3 φορές περισσότερο ποσοστό λίπους. Μέσα από την έρευνα αναδείχθηκαν και άλλα οφέλη του μπαχαρικού. Τα μέλη της δεύτερης ομάδας μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες της πρώτης ομάδας μόλις 5 μονάδες. Το ίδιο συνέβη και με την «κακή» χοληστερόλη (LDL), η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της δεύτερης ομάδας, έναντι μόλις 0,5 μονάδας στα μέλη της πρώτης.

TheCaller.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση