HomeHL-LifestyleΡίκα Διαλυνά: Σπάνια φωτογραφία από τον πρώτο της γάμο

Ρίκα Διαλυνά: Σπάνια φωτογραφία από τον πρώτο της γάμο

Με πλούσιο επιχειρηματία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία σπάνια φωτογραφία είδε το «φως» της δημοσιότητας, από τον πρώτο γάμο της καλλονής ηθοποιού, Ρίκας Διαλυνά στον καθεδρικό Ναό της Νέας Υόρκης το 1954 με τον Νίκο Παπαδάκο, έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Ελληνικής ομογένειας στην Αμερική.

Μετά τον γάμο ακολουθεί μια πολυτελή και εντυπωσιακή δεξίωση στο Waldorf Astoria Hotel.

Η ηθοποιός καταφθάνει αρχές του ’50 από τον τόπο καταγωγής της την Κρήτη στην Αθήνα, όπου γίνεται δεκτή στην σχολή Καλών Τεχνών για να σπουδάσει ζωγραφική και στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μια φωτογραφία της, η οποία στέλνεται από οικογενειακό φίλο των θείων της στην εφημερίδα «Απογευματινή» την οδηγεί στα καλλιστεία όπου παίρνει τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς» 1954 και στην συνέχεια στα «Μις Υφήλιος» στην Αμερική με την πέμπτη θέση σε όλο τον κόσμο.

Πώς γνώρισε το σύζυγό της η Ρίκα Διαλυνά

Αποφασίζει να διαμείνει εκεί και σε μια προσπάθεια της να αποφύγει την επίμονη πρόταση ανθρώπων διάσημου μποξέρ να αναγγέλλει τους παίκτες έναντι υψηλής αμοιβής, πιάνεται τυχαία από το μπράτσο ενός άντρα τον οποίο παρακαλεί να πει ότι είναι ο κηδεμόνα της για να την αφήσουν ήσυχη.

Ο άνθρωπος αυτός είναι και ο μετέπειτα σύζυγος της με τον οποίο θα αποκτήσει μια κόρη, θα περάσει δέκα υπέροχα χρόνια μέχρι να χωρίσουν και να μείνουν δύο καλοί φίλοι, δίνοντας της την ευκαιρία να σπουδάσει υποκριτική, αγγλικά και με την ζωγραφική συμμετέχοντας σε μεγάλες εκθέσεις.

dialyna1

Η λαμπρή καριέρα της Ρίκας Διαλυνά

Ακολουθεί μια πορεία με σημαντικές γνωριμίες με μεγάλες μορφές του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως η Οντρει Χέπμπορν, ο Μάρλον Μπράντο, ο Γουόρεν Μπίτι, ο Κάρι Γκραντ και ο Τέλλυ Σαβάλας οι οποίοι μαγεύονται από την ομορφιά της. Συμμετέχει σε ταινίες του Φελίνι και άλλων δημιουργών στην Ιταλία και με την επιστροφή της στην Αμερική το 1967 την αναλαμβάνει ο ατζέντης της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Το 1970 επιστρέφει στην Ελλάδα λόγω ασθένειας της μητέρας της και συνεργάζεται με όλα τα μεγάλα αστέρια στις αξέχαστες ταινίες του Ελληνικού σινεμά.

Το 1983 κάνει έναν δεύτερο γάμο με Έλληνα εφοπλιστή μέχρι και το 2017 όπου ο χαμός του την βυθίζει σε μεγάλη στενοχώρια.

Άλλη μια συναρπαστική ζωή μιας λαμπερής Κυρίας του κινηματογράφου που παραμένει και σήμερα μια εντυπωσιακά φίνα παρουσία, η οποία έζησε και γεύτηκε την μαγεία του Χόλιγουντ, της Τσινετσιτά και του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση