HomeΕΚΛΟΓΕΣΝίκος Μπουνάκης: Η ενδοχώρα δεξαμενή ανάπτυξης του Ηρακλείου

Νίκος Μπουνάκης: Η ενδοχώρα δεξαμενή ανάπτυξης του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ασυμμετρία κέντρου και υπαίθρου περιορίζει τις δυνατότητες και ευκαιρίες ανάπτυξης του Ηρακλείου. Η απουσία οργανικής μεταξύ τους σχέσης αποτρέπει την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, τόσο του αστικού χώρου όσο και της ενδοχώρας.

Στην πραγματικότητα, συντηρεί την παραγωγική, οικονομική, εμπορική και τουριστική υστέρηση.

Το καίριο αυτό πρόβλημα έθεσε ο Νίκος Μπουνάκης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Ο γνωστός επιχειρηματίας και υποψήφιος με τον Συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών», μαζί με τους συνυποψήφιους του Τιτίκο Περδικογιάννη, Βασίλη Κάββο και Γιάννη Ξυδάκη, μίλησαν με κατοίκους και παραγωγικούς φορείς, υποστηρίζοντας πως «η ισόρροπη ανάπτυξη του Ηρακλείου αποτελεί βασική προτεραιότητα».

Μάλιστα, δήλωσαν ότι «η επόμενη μέρα θα θέσει στο επίκεντρο των δημοτικών παρεμβάσεων όλα τα χωριά που εντάχθηκαν στον Δήμο με τον ‘Καλλικράτη’».

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κεντρική αυτή στόχευση, προέκριναν τη δημιουργία Αντιδημαρχίας Υπαίθρου, που θα στηρίζεται στον δικό της προϋπολογισμό, σε συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο, έχοντας και τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων.

Ο Νίκος Μπουνάκης, δουλεύοντας χρόνια στην αγροτική ανάπτυξη, συνέδεσε τις ευκαιρίες που ο τομέας αυτός προσφέρει με την παραγωγική, οικονομική επιχειρηματική και τουριστική αναζωογόνηση του Ηρακλείου.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Η ενδοχώρα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί δεξαμενή ανάπτυξης του Δήμου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση