HomeΕΚΛΟΓΕΣΝίκος Μπουνάκης: Οι δρόμοι του Ηρακλείου είναι επενδυτικοί

Νίκος Μπουνάκης: Οι δρόμοι του Ηρακλείου είναι επενδυτικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το οικονομικό θαύμα της Κίνας προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον. Την αλματώδη ανάπτυξή της οι Κινέζοι την αποδίδουν στη γνωστή θέση «Χρειαζόμαστε κόκκινους και ειδικούς».

Με απλά λόγια προκρίνουν τον συνδυασμό πολιτικών στελεχών, τα οποία διακρίνονται για τη διαχειριστική ικανότητα και επάρκεια, με τεχνοκράτες που διαθέτουν επιστημονική γνώση.

Φαίνεται πως ο Νίκος Μπουνάκης, γνωστός επιχειρηματίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Βασιλη Λαμπρινού «Δύναμη Πολιτών» ασπάζεται την κινέζικη στρατηγική.

Έτσι ερμηνεύεται και το γεγονός ότι καιρό τώρα υποστηρίζει πως «οι δρόμοι του Ηρακλείου είναι επενδυτικοί».

Τόσο στις προγενέστερες δημόσιες παρεμβάσεις του όσο και τώρα που συμμετέχει στην εκλογική μάχη, επιμένει στην ανάγκη «ο θεσμός της αυτοδιοίκησης να έχει τη δική του συμβολή και συνδρομή στην προσέλκυση επενδύσεων, εγχώριων και ξένων».

Μάλιστα, θεωρεί ότι «το Ηράκλειο -η πόλη και η ενδοχώρα του- διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό». Την άποψη αυτή υποστήριξε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και αντιπροσωπεία του Συνδυασμού «Δύναμη Πολιτών» με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το βέβαιο είναι ότι οι απόψεις του βρίσκονται στον αντίποδα των παγιωμένων και αναχρονιστικών αντιλήψεων που κυριαρχούν στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Πώς άλλωστε -θα πούμε εμείς- να εξηγηθεί η οικονομική καχεξία και ατροφία; Ακολουθώντας παραδοσιακές πολιτικές δεν ανταποκρίνεται στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρονται στην εποχή μας.

Ο Νίκος Μπουνάκης, μοιάζει να γνωρίζει το νέο οικονομικό περιβάλλον γι’ αυτό και υπερθεματίζει στη θέση ότι «ο δήμος Ηρακλείου μπορεί να γίνει ισχυρή οικονομική και αναπτυξιακή υποδομή. Αλλά και να αναπτύξει συνέργειες με τον επιχειρηματικό κόσμο».

Στην κατεύθυνση αυτή προκρίνει μετά τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου να δημιουργηθεί εκεί χώρος για νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ η δημοτική αρχή μπορεί να συντονίζει τη συνέργειά τους με τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.

Παράλληλα προτείνει, έπειτα από τη δημιουργία του νέου γηπέδου της μεγάλης ομάδας του Ηρακλείου, το οποίο θα γίνει σε συνεργασία με τον δήμο τον ερασιτέχνη ΟΦΗ και την ΠΑΕ ΟΦΗ, την ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής που σήμερα στεγάζεται το γήπεδο. Πιστεύει πως το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τη δημιουργία Μαρίνας κοντά στο Παγκρήτιο, θα προσελκύσει τουρισμό υψηλών εισοδημάτων, αλλάζοντας την οικονομία ολόκληρης της πόλης.

Το σίγουρο είναι πως οι δημοτικές εκλογές δεν μας δίνουν μόνο τη δυνατότητα να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε τους συμμετέχοντες. Προσφέρουν και την ευκαιρία να κατατεθούν νέες προτάσεις και πολλές φορές ρηξικέλευθες ιδέες.

Ο Νίκος Μπουνάκης ανήκει στην κατηγορία εκείνων που γνωρίζουν ότι με παλιά υλικά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ευκαιρίες και στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Όπως χαρακτηριστικά λέει: «Η παλινδρόμηση στο παρελθόν συνιστά επιστροφή σε αχρείαστες κρατικοδίαιτες λογικές και σε ξεπερασμένους φορμαλισμούς».

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση