HomeHL-9Μητσοτάκης: Εδώ θα απολογηθείτε για Μάτι, κότερο και Πολάκη

Μητσοτάκης: Εδώ θα απολογηθείτε για Μάτι, κότερο και Πολάκη

Η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο βήμα της βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας την ομιλία του είπε:

Σας άκουσα με προσοχή και κατάλαβα γιατί δεν θέλατε να γίνει η συζήτηση μομφής κατά Πολάκη. Η πρόταση αυτή δεν αφορά τα πεπραγμένα του στο Υπ Υγείας αλλά το ύφος και ήθος της εξουσίας που αποπνέει. Με την στήριξη που του παρέχετε ταυτίζεστε και σήμερα απόλυτα μαζι του. θα συζητήσουμε και για την οικονομία αφού συζητήσουμε για το μείζον που είναι το θέμα της πρότασης μομφής. Θα συζητήσουμε στην Βουλή. Μου έκανε η αναφοράς σας να συζητήσουμε «έστω και στην Βουλή». Εδώ κύριε Τσίπρα ο ναός της Δημοκρατίας. Δεν είμαστε τηλεπερσόνες κ. Τσίπρα. Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο μπορείτε να προκηρύξετε εκλογές και όταν κλείσει η Βουλή να πάμε σε ντιμπέιτ και να μιλήσουμε για την οικονομία, για τις Πρέσπες και όσα άλλα θέλετε που εδώ δεν συζητήθηκαν με ευθύνη του Προέδρου της Βουλής.

Οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά σας. Στις 26 Μαϊου ένας θα χαμογελάει και ένας θα κλαίει και η ΝΔ θα πετύχει την μεγάλη νίκη που θα φέρει και την μεγάλη πολιτική αλλαγή και μετά ελάτε εδώ στην Βουλή να μας πείτε αυτά τα ωραία για το πόσο σας αγαπάει ο λαός. Την Δευτέρα λείπατε κ. Τσίπρα από την Βουλή. Διαπιστώσαμε ότι από την Δευτέρα έως σήμερα ο χρόνος είναι πολύς. Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα και από τα κότερα στην χθεσινή φιέστα… θα τα ακούσετε όλα σήμερα. (ακούγονται φωνές από τα έδρανα για ντροπή) Ντροπή είναι αυτά που κάνει ο αρχηγός σας.

Από τα κότερα στην χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων «θα» της νέας δημαγωγίας. Για τα προεκλογικά τυράκια πριν την φάκα των εκλογών .

Προσπαθήσατε φιλότιμα να αλλάξετε την ατζέντα να δώσετε πίσω πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρατε από τους πολίτες. Η κοινωνία πλήρωσε και πληρώνει τους φόρους που εσείς βάλατε. Στην παροχολογία της τελευταίας στιγμής οι πολίτες βλέπουν τον πανικό σας. Ακυρώσατε την περιοδεία σας στην Ηπειρό γιατί το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα νερά του Ιονίου. Γελάτε κ. τσίπρα γιατι εκει που σας φωναζαν νάτος να τος ο πρωθυπουργός θα σας φωνάζουν «νάτος νάτος ο τσίπρας ο σκαφάτος», από την Αριστερά των καταλήψεων στην Αριστερά των κότερων.

Πιτ μπουλ όταν επιτίθεται στον Κυμπουρόπουλο ο Πολάκης – κανίς όταν είναι να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε επιχειρηματολογώντας επί της πρότασης δυσπιστίας στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε πιτ μπουλ τον κ.Πολάκη «όταν επιτίθεται και κανίς όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη». Συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης:

Καμία κυβέρνηση δεν γύρισε το κλίμα με παροχές τελευταίας στιγμής. Οι πολίτες ξέρουν ποιος τους φτώχυνε τα τελευταία 4 χρόνια. Ποιος τους έκοψε το ΕΚΑΣ. Οι νέοι συνταξιούχοι του Κατρούγκαλου βγαίνουν με χαμηλότερες συντάξεις. Τα ξέρουν οι πολίτες.

Προχθές όταν καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη ο πρωθυπουργός επέλεξε να απέχει. Βρέθηκε μόνο ο κ. Δραγασάκης και μίλησε ελάχιστα εκτελώντας αγγαρεία. Μάλλον δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησης στον καθρέφτη. Σήμερα τα ψέματα τελείωσαν γιατί με την συμπεριφορά σας καλύψατε τον κ. Πολάκη.

(σ.σ. σε εκείνο το σημείο μπαίνει στην αίθουσα ο Πολάκης)

Καλώς τον και ας άργησε

Υπήρξαν διάφοροι βουλευτές που έσπευσαν να διαφοροποιηθούν και να καταγγείλουν τον κ. Πολάκη και εσείς κ. Τσίπρα τους λέτε «με τον Πολάκη μέχρι τέλους αλλιώς εξουσία τέλος». Ετσι γίνεστε όλοι Πολάκηδες. Τσίπρας και Πολάκης είναι το ένα και το αυτό. Τι είναι αυτό που σας συνδέει τόσο στενά με τον Πολάκη και ταυτίζεστε απόλυτα μαζί του; Δεν μπορεί να είναι μόνο οι κοινές διακοπές της ανεμελιάς και της ομπρέλας στην παραλία γιατί τώρα την στήνετε αλλού. Είναι προφανώς το γεγονός ότι όσα δεν μπορεί να πει ο Τσίπρας το λεει ο Πολάκης. Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης τον διαλυμένων νοσοκομείων, των απειλών σε δικαστές. Είναι ο πρωθυπουργός που κρύβει τους νεκρούς στο Μάτι. Ο Πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί τους δημοσιογράφους να τους φυτέψει 3 μέτρα κάτω από την γη. Είναι ο Πολάκης που ποδοπατά τους νόμους και περιφέρεται καπνίζοντας. Συγκινήθηκα κ. Τσίπρα με το ενδιαφέρον σας για τα άτομα με αναπηρία. Όμως ο πραγματικός Πολάκης και πραγματικός Τσίπρας ταυτίζονται όταν ο Πολάκης επιτείθεται σε έναν αγωνιστή της ζωής τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Δεν υπάρχει μόνο το νταιλίκι αλλά και η φυγομαχία. Ο Τσίπρας είναι ο Πολάκης που τρέχει να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και το άρθρο 86.

Κι ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης, που στα δύσκολα βέβαια τρέχει να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και το άρθρο 86 που κατά τα άλλα καταγγέλλει.

Γιατί ο Πολάκης είναι πιτ μπουλ όταν επιτίθεται στον Κυμπουρόπουλο, αλλά κανίς όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη.

Αν δεν ήσασταν Πολάκης, κύριε Τσίπρα, δεν θα καλύπτατε με τόσο απόλυτο τρόπο την φασίζουσα συμπεριφορά του κολλητού σας υπουργού. Όπως δεν έχετε καλύψει κανένα άλλο πολιτικό σας στέλεχος.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας παρουσίασα αναλυτικά τους πολιτικούς, ηθικούς και αξιακούς λόγους που επέβαλαν στη Βουλή να καταδικάσει τον «Πολακισμό».

Ως απειλή για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό μας.

Τον παρομοίωσα με το «τέρας» για το οποίο μιλούσε κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις, καλώντας μας να μη συνηθίσουμε την παρουσία του.

Και δήλωσα σαφώς ότι τέτοιες φασιστικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Ο κ. Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον κ. Πολάκη. Επιλογή που αναδείχτηκε και από τις πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Μάτι.

Γιατί τα γεγονότα είναι πεισματικά και εκδικούνται. Η επιλογή του πρωθυπουργού να υιοθετήσει τον Πολακισμό, από κοινοβουλευτικός χειρισμός έγινε μπούμερανγκ.

Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν.

Και μαζί έριχναν ύστερα την ευθύνη στους κατοίκους και στα ΜΜΕ.

Το τι έγινε μετά είναι πλέον γνωστό στο πανελλήνιο. Ο κ. Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμα νεκρούς στο Μάτι.

Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός.

Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής.

Αναρωτιέμαι γιατί κ. Τσίπρα δεν επαναλάβατε το δίλημμα που κάνετε στις ομιλίες σας. ‘Με τους πολλούς ή με την ελίτ;» αλλα πώς να το πείτε!

Εκτός αν συγχρωτίζεστε με τις ελίτ για «να ρίξετε την πλουτοκρατία από μέσα» υπάρχει και αυτή η εξήγηση.

Κι αυτό είναι το υποτιθέμενα ηθικό πλεονέκτημα του πολιτικού χώρου που ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η ενσαρκώνει.

Δεν θα αναφερόμουν στο εθνικό δράμα στο Μάτι αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να προσβάλλει τη μνήμη όλων για όσα τραγικά συνέβησαν. Καταλάβατε τι είπατε;

Αποκαλέσατε την τραγωδία που κόστισε 102 ζωές «ξαναζεσταμένο» υλικό.

Είναι ξαναζεσταμένο φαγητό να ακούμε τους ανθρώπους ότι υπάρχουν νεκροί αλλά δεν τους αφήνουν να τους ανακοινώσουν ή είναι απόδειξη της αναλγησία σας.

Ούτε και θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους.

Όταν χτίζει με ακραία υποκρισία όλο το πολιτικό του αφήγημα στη δήθεν «μάχη κατά των ελίτ», τις οποίες δήθεν αντιμάχεται, την ώρα που, στα κρυφά, συναγελάζεται μαζί τους.

Όμως, ο συγχρονισμός της καλοκαιρινής αναψυχής του κ.Τσίπρα με τη δοκιμασία ενός ολόκληρου λαού, δεν μου επιτρέπει να σιωπήσω.

Πολύ περισσότερο όταν οι Έλληνες μαθαίνουν τώρα και το εξής παράδοξο: ότι η σκηνοθεσία της Ιθάκης -για τη λήξη, υποτίθεται, του Τρίτου Μνημονίου, ενώ ερχόταν το Τέταρτο – επινοήθηκε στο κατάστρωμα ενός γιοτ πολλών εκατομμύριων. Η δε Ιθάκη επελέγη επειδή έτυχε να κρύβεται ο κ.Τσίπρας στο Ιόνιο. Και έχετε το θράσος να κάνετε τις διακοπές σας. να πηγαίνετε στην Ιθάκη και να βγάζετε δεκάρικους λόγους σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ακούστε κ. Τσίπρα. Διαβάζετε τα μηνύματα στο κινητό σας αργότερα. Ο Πορτοσάλτε σας τα στέλνει ή ο Βαξεβάνης;

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση