HomeHL-9Αλέξης Τσίπρας στο Χουδέτσι: «Ο νότος είναι μπροστάρης των αγώνων»

Αλέξης Τσίπρας στο Χουδέτσι: «Ο νότος είναι μπροστάρης των αγώνων»

Θερμή υποδοχή από τους κατοίκους με κεράσματα και μαντινάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Χουδέτσι έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο πλαίσιο του σημερινού προγράμματος της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ανατολική Κρήτη.

Τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του χωριού με θερμές εκδηλώσεις, κεράσματα και μαντινάδες, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» όπου τον υποδέχθηκε ο Ρος Ντέιλι.

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε  σύντομο χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Δανέλλης, Θεόδωρος Δουλουμπέκης και ο οικοδεσπότης Ρος Ντέιλι.

Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού:

https://www.youtube.com/watch?v=erdQdEg5nf8

«Μεγάλη δημοκρατική τομή η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση»

Ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές, στην αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή υπογραμμίζοντας με έμφαση την ανάγκη της συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων.

«Η Ευρώπη» σημείωσε «βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η ακροδεξιά ΄΄σηκώνει κεφάλι΄΄ εμφανιζόμενη ως συστημική επιλογή με τη λαϊκή δεξιά να εδραιώνει την παρουσία της με τους χειρισμούς της». Για τον λόγο αυτό υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας οι δημοκρατικές κατακτήσεις στην Ευρώπη βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Ο νότος είναι μπροστάρης των αγώνων» είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην πολιτική παρακαταθήκη της Κρήτης δηλώνοντας βέβαιος ότι οι προοδευτικές δυνάμεις του νησιού θα δώσουν στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται την πρωτιά στην προοδευτική συμμαχία, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο Σταύρος Αρναουτάκης θα επανεκλεγεί στην Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη Κυριακή των εκλογών σημειώνοντας ότι «στο πρόσωπό του η προοδευτική συμμαχία θα γίνει πράξη».

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε μεγάλη δημοκρατική τομή την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση και κάλεσε τους πολίτες να μην υποτιμούν τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

«Η οικονομία ανέκαμψε»

Εκτενείς ήταν οι αναφορές του κ. Τσίπρα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Η οικονομία ανέκαμψε» είπε χαρακτηριστικά «καθώς δώσαμε τέλος σε περικοπές και λιτότητα».

Προχωρώντας σε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανεργία έπεσε στο 18% και ότι δημιουργήθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, το ισοζύγιο για την κάλυψη της απώλειας των θέσεων που προκάλεσε η σκληρή λιτότητα, παραμένει αρνητικό και για τον λόγο αυτό το δίλημμα των εκλογών όπως είπε διαμορφώνεται ως εξής:

«Θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω ή να συνεχίσουμε για να καλύψουμε το ισοζύγιο που χάθηκε».

Αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο όραμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των διπλών εκλογών της 26ης Μαΐου υπογράμμισε ότι επιδίωξη αποτελεί ο εξευρωπαϊσμός της χώρας και η διαμόρφωση των μισθών σε αξιοπρεπή επίπεδα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση