HomeHL-WorldBrexit: Χωρίς αποτέλεσμα η πρώτη συνάντηση Μέι – Κόρμπιν

Brexit: Χωρίς αποτέλεσμα η πρώτη συνάντηση Μέι – Κόρμπιν

Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε απλώς ότι η διάρκειας περίπου δύο ωρών συνάντηση πήγε «πολύ καλά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Τερέζα Μέι και του Τζέρεμι Κόρμπιν για μια συμβιβαστική λύση στο Brexit.

Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε απλώς ότι η διάρκειας περίπου δύο ωρών συνάντηση πήγε «πολύ καλά» και πρόσθεσε ότι αναμένει νέα συνάντηση σύντομα.

Η πρωθυπουργός είχε αμέσως μετά συνάντηση με την ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον, η οποία εξέφρασε ανησυχία ότι «η βιασύνη για έναν συμβιβασμό θα οδηγήσει σε έναν κακό συμβιβασμό».

Η κυρία Στέρτζιον τάσσεται υπέρ δεύτερου δημοψηφίσματος, μαζί με άλλα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης (Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, Πράσινοι, Plaid Ουαλίας και η Ανεξάρτητη Ομάδα ).

Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι προτεραιότητα, εν μέσω της κρίσης του Brexit, είναι να τεθεί το θέμα στους πολίτες με ένα δημοψήφισμα, που θα έχει την επιλογή της παραμονής στο ψηφοδέλτιο, ενώ οποιοσδήποτε συμβιβασμός επιτευχθεί θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τους πολίτες, μαζί με την διατήρηση της επιλογής για ανάκληση του άρθρου 50.

«Συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει ένα καλό Brexit και ότι οι πολίτες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθούν σε χειρότερη κατάσταση», αναφέρουν.

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος ενός ‘no deal’ είναι «ανησυχητικά υψηλός».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση