HomeΣΠΟΡ«Καταιγίδα» ο Πλατανιάς στη Ν. Αλικαρνασσό

«Καταιγίδα» ο Πλατανιάς στη Ν. Αλικαρνασσό

Με ηγέτη και σκόρερ των δύο γκολ τον Λουκίνα οι Χανιώτες πέρασαν με 0-4 από την έδρα του Ηρόδοτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τις 17 Νοεμβρίου είχε να νικήσει ο Πλατανιάς εκτός έδρας και το έκανε το απόγευμα του Σαββάτου  με άκρως εντυπωσιακό τρόπο.

Η ομάδα των Χανίων με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, έχοντας ηγέτη και σκόρερ των δύο γκολ τον Λουκίνα πέρασε με 0-4 σαν καταιγίδα μέσα από τη Νέα Αλικαρνασσό και έβαλε σε μεγάλους μπελάδες τον Ηρόδοτο, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής.

Πλέον ο Πλατανιάς έχει 43 πόντους και ισοβαθμεί με τον Απόλλωνα Λάρισας στη δεύτερη θέση, περιμένοντας καλά νέα από τον ΑΟΧ-Κισσαμικό την Κυριακή, που τον υποδέχεται. Από την άλλη, ο Ηρόδοτος έμεινε στους 25 πόντους, κι αν τα Τρίκαλα νικήσουν την Κυριακή στον Αιγινιακό, τότε η απόσταση από την σωτηρία θα ανέβει στους 6 βαθμούς.

«Μίλησε» η κλάση και η εμπειρία

Η μία φάση άλλαξε άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης στο κρητικό ντέρμπι και μίλησε η κλάση και η εμπειρία του Λουκίνα και η απειρία του Ανδρέου. Ήταν το 64ο λεπτό, όταν ο αμυντικός του Ηροδότου τράβηξε και έριξε κάτω τον επιθετικό του Πλατανιά και σωστά καταλογίστηκε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στο 66′, μετά τις πολλές διαμαρτυρίες.

Ο Λουκίνας το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 0-1 στο 67’ από ‘κει πέρα οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ηρόδοτος το πάλευε και μάλιστα είχε φτάσει δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ, αλλά τόσο στο 9’ στο σουτ του Γκούφα, όσο και στο 50’ στην κεφαλιά του Γιαλούση οι φιλοξενούμενοι αμυντικοί έδιωξαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Μετά το γκολ και την αποβολή του Ανδρέου η επικράτηση ήρθε άνετα. Στο 73’ ο Λουκίνας με πλασέ έκανε το 0-2 από την μπαλιά του Μποσέτι και 77΄ο Καραγκούνης το 0-3 από την ασίστ του Νίλι. Το κερασάκι στην… τούρτα έβαλε ο Παπουτσογιαννόπουλος στο 90’, καθώς σημείωσε το 0-4 μετά την πάσα του Λουκίνα.

Γενικά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο «ομάδα» με τον Ηρόδοτο να έχει πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή του και είναι δύσκολο να διαχειριστούν το βάρος και το άγχος στην προσπάθεια για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Πάντως, φάνηκε ότι ο 19χρονος Νύκταρης έχει εξαιρετικά στοιχεία.

Στην αντίπερα όχθη, καλά λειτούργησαν όλοι, όμως οι Μποσέτι, Νίλι και Καραγκούνης πλησίασαν περισσότερο στην απόδοση του Λουκίνα.

Το σημαντικό για την ομάδα του Τάτση είναι ότι παρά την αναγκαστική αλλαγή του Μπιανκόνι στο ξεκίνημα του αγώνα, δεν χάλασε η χημεία της ομάδας.

Ο διαιτητής Βλάχος (Ανατολικής Αττικής) πήρε σωστές αποφάσεις σε δύσκολες φάσεις, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Καλοί ήταν και οι βοηθοί του οι Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας), Κουρέντας (Τρικάλων).

Κίτρινες: 30’ Κόρτσαμ, 75’ Κασαπάκης, 90+2′ Νύκταρης

Κόκκινη: 66’ Ανδρέου

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Λυρώνης): Ξενοδόχοφ, Γιαλούσης, Γραικός (81’ Αμαραντίδης), Χατζηλιάδης (70’ Ηλιάδης), Ανδρέου, Παπαγγελής (46’ Ζιώγας), Κασαπάκης, Νύκταρης, Μουκίδης, Μπαρέτας, Γκούφας.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Καραγκούνης (86’ Σμυρλάκης), Ουές, Τσαμούρης, Ρουσάκης, Μποσέτι, Παπανικολάου (76’ Παπουτσογιαννόπουλος), Λουκίνας, Μπιανκόνι (λ.τρ.12’ Πουρζιτίδης), Νίλι, Κόρτσαμ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση