HomeHL-9Χωρίς… γενικό γιατρό η 5η ΤΟΜΥ Ηρακλείου – Αναβάλλονται ραντεβού

Χωρίς… γενικό γιατρό η 5η ΤΟΜΥ Ηρακλείου – Αναβάλλονται ραντεβού

Πολλά τα προβλήματα με την υποστελέχωση στις Τοπικές Μονάδες Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα είναι οι πολίτες του Ηρακλείου που αποφασίζουν ν’ απευθυνθούν στις ΤΟΜΥ που λειτουργούν στην πόλη.

Η κατάσταση φαίνεται πως είναι τραγική καθώς δεν υπάρχουν γιατροί αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό για να μπορέσουν ν’ ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις με αποτέλεσμα να ζημιώνονται ουσιαστικά οι ίδιοι οι ασθενείς.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός αναγνώστη του cretapost που πήγε στην 5η ΤΟΜΥ Ηρακλείου, που στεγάζεται στο ισόγειο του Κέντρου Υγείας στον Εσταυρωμένο.

Ο ίδιος ήθελε να κλείσει ένα ραντεβού το οποίο τελικά προγραμματίστηκε για μετά από δύο μήνες (!) ενώ λίγες μέρες αργότερα έμαθε πως το ραντεβού του αναβλήθηκε και επαναπρογραμματίστηκε.

Δεν υπάρχει γενικός γιατρός

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ καθώς σε έρευνα που έκανε το cretapost για την κατάσταση που επικρατεί στην 5η ΤΟΜΥ Ηρακλείου φάνηκε πως δεν υπάρχει γενικός ιατρός.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ – Εργαζομένων, Δ. Βρύσαλης.

«Δυστυχώς στην 5η ΤΟΜΥ δεν υπάρχει γενικός ιατρός. Το μόνο ιατρικό προσωπικό που υπάρχει είναι ένας παιδίατρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρύσαλης μιλώντας στο cretapost.

Αυτήν την ώρα στην συγκεκριμένη Τοπική Μονάδα Υγείας είναι προγραμματισμένα περίπου 2.500 ραντεβού και όποιος θέλει να κλείσει ένα νέο ραντεβού θα πρέπει να έχει πολύ μεγάλη υπομονή καθώς η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει και τους δύο μήνες.

Δεν έχει επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων

Πάνω από έναν χρόνο λειτουργούν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας στην Κρήτη με την κυβέρνηση να προχωρά στην ίδρυσή τους βάση ενός σχεδιασμού για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Δυστυχώς, όπως φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο υλοποιήθηκε αυτό το – σωστό κατά τα άλλα σχέδια – δείχνει την προχειρότητα που χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Υπάρχει έλλειψη προσωπικού ενώ ακόμα και ο στόχος για αποσυμφόρηση των νοσοκομείων δεν επετεύχθη.

«Δυστυχώς η πρωτοβάθμια υγεία στην Ελλάδα γενικότερα αλλά και στο Ηράκλειο ειδικότερα νοσεί. Ο στόχος για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων δεν επετεύχθη καθώς καθημερινά συρρέουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα εκατοντάδες άνθρωποι», επεσήμανε σχετικά στο cretapost, o κ. Βρύσαλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση