HomeHL-9Τη Δευτέρα απολογούνται οι δύο φίλοι για την “ερασιτεχνική ληστεία”

Τη Δευτέρα απολογούνται οι δύο φίλοι για την “ερασιτεχνική ληστεία”

Ο εθισμός στον τζόγο ήταν η αιτία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις είναι πλέον οι δύο φίλοι από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς για την “ερασιτεχνική ληστεία” που “σκηνοθετήθηκε” σε πρακτορείο ΟΠΑΠ Play στις Μοίρες. Σε βάρος του 38χρονου υπεύθυνου του πρακτορείου, που είχε όπως αποδείχθηκε και την ιδέα της ληστείας ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Ηρακλείου δίωξη για υπεξαίρεση και ψευδορκία, ενώ στον φίλο του ασκήθηκε δίωξη για οπλοφορία.

Και οι δύο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα διαβούν εκ νέου την πύλη του Δικαστικού Μεγάρου.

Αμφότεροι εμφανίστηκαν να έχουν μετανιώσει για την πράξη τους και μάλιστα ο 38χρονος δεσμεύτηκε πως θα επιστρέψει τα χρήματα με τα οποία ζημιώθηκε η εταιρεία.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως η αιτία πίσω από τη σύλληψη της ιδέας για την υποτιθέμενη ληστεία, ήταν ο εθισμός του υπευθύνου της επιχείρησης στον “νόμιμο τζόγο” του ΟΠΑΠ. Ο 38χρονος δοκίμαζε την τύχη του στα τυχερά παίγνια του πρακτορείου, ωστόσο δεν απέδιδε τα χαμένα, με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευτεί ένα χρέος που ξεπερνούσε κατά τι τα 15.000 ευρώ. Όπως εικάζεται, μοιράστηκε το σχέδιο του με τον φίλο και συνεργό του, ο οποίος συναίνεσε να συνδράμει στη “σκηνοθετημένη” ληστεία.

Στην ουσία, ο υποτιθέμενες κουκουλοφόρος ληστής που με την απειλή όπλου άρπαξε τις εισπράξεις από το ταμείο, πήρε ποσό ύψους 1.500 ευρώ που αντιστοιχούσε στη συμφωνημένη “αμοιβή του”, χρήματα τα οποία και επιστράφηκαν.

Οι δύο άνδρες αναμένεται κατά την απολογία τους την ερχόμενη Δευτέρα να δηλώσουν τη μετάνοιά τους και να εκφράσουν την επιθυμία να αποκαταστήσουν τη ζημιά που προκάλεσαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση