HomeΚΡΗΤΗΟ Γιώργος Αεράκης Επίτιμος Πρόξενος του Λουξεμβούργου στην Κρήτη

Ο Γιώργος Αεράκης Επίτιμος Πρόξενος του Λουξεμβούργου στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Λουξεμβούργο, η χώρα με το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα στον κόσμο δημιουργεί Προξενείο στο Ηράκλειο με αρμοδιότητα για όλη την Κρήτη και κάνει την καλύτερη επιλογή στο πρόσωπο του Γιώργου Αεράκη

Η Πρεσβεία του μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Αθήνα ανακοινώνει την δημιουργία Eπίτιμου Προξενείου για όλη την Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο.

Στη θέση του Επίτιμου Προξένου διορίζεται ο κύριος Γιώργος Αεράκης. Το προξενικό γραφείο θα εδρεύει στην οδό Θεσσαλονίκης 2-4, Β’ όροφος και θα είναι ανοιχτό από 9 το πρωί έως 3 μμ.

Ο Γιώργος Αεράκης γεννήθηκε στα Ανώγεια και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Την δεκαετία του ’80, κατόπιν επιτυχίας του σε διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπηρέτησε την Ευρωπαϊκή Δημόσια Διοίκηση επί σειρά ετών με έδρα το Λουξεμβούργο.

Ασχολείται ενεργά με τα κρητικά πολιτιστικά πράγματα από το 1993 που δημιούργησε τον Σύλλογο Κρητών Λουξεμβούργου του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος για πολλές θητείες. Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και μέλος του Δ.Σ. της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

Το 2008 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών που αποτελεί το Ανώτατο Θεσμικό Όργανο των Κρητών της διασποράς.

Την τετραετία 2011 – 2014 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου.

Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης από τον Οκτώβριο του 2015.

“Η επιλογή αυτή στο πρόσωπο μου είναι μια μεγάλη τιμή για μένα. Είναι μια πολύ υψηλή θέση που δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει το Λουξεμβούργο στο πρόσωπο μου δήλωσε ο Γιώργος Αεράκης.

Η επιλογή αυτή έγινε από τον προηγούμενο Πρέσβη του Λουξεμβούργου τον που είναι και καλός μου φίλος. Πρόκειται για τον Christian Biever που είναι σήμερα γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πραγματικά οι αποφάσεις αυτές παίρνονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, δηλαδή το υπογράφει ο βασιλιάς τους, ο Δούκας και για την Ελλάδα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που είναι και Υπουργός Εξωτερικών.

Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω σε πολλά επίπεδα. Όχι μόνο να εξυπηρετήσω τον πολίτη του Λουξεμβούργο που θα έχει τυχόν πρόβλημα στην Κρήτη, διότι αυτό είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα του Προξένου. Να συνδράμει τον Λουξεμβούργιο Πολίτη εκπροσωπώντας αυτή τη χώρα σε όλο το νησί.

Δηλαδή αν κάποιος πολίτης του Λουξεμβούργου αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε υγείας, είτε χάσει το πορτοφόλι του για παράδειγμα, είτε πέσει θύμα βίας κτλ είμαι ο άνθρωπος στον οποίο θα προστρέξει για βοήθεια.

Εγώ δεν μένω όμως μόνο εκεί πέρα, θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσω τα προϊόντα μας τα ποιοτικά της Κρήτης, μέσω του εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας να φτάσουν στον καταναλωτή του Λουξεμβούργου ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ποιοτικά προϊόντα.

Αυτοί είναι η στόχοι μου. Σύσφιξη των σχέσεων και των δεσμών σε πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο και όπου αλλού μπορώ να βοηθήσω.

Το Λουξεμβούργο είναι η χώρα με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στο κόσμο. Διάβαζα προ καιρού ποιοι είναι αυτοί οι τουρίστες που ξοδεύουν τα περισσότερα στη Κρήτη. Πρώτος και με μεγάλη διαφορά ήταν ο κάτοικος του Λουξεμβούργου.50% παραπάνω από τον δεύτερο, που ήταν ο Γερμανός.

Είναι μια χώρα το Λουξεμβούργο υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου και πραγματικά είμαι πολύ υπερήφανος που την εκπροσωπώ. Δεν είναι μια τυχαία χώρα και η επιλογή στο πρόσωπο μου έγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους.”

Διαφήμιση
Διαφήμιση