HomeHL-9Στενή παρακολούθηση της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα στον κυβερνοχώρο, ζήτησε ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Στενή παρακολούθηση της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα στον κυβερνοχώρο, ζήτησε ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Λουξεμβούργο, 08-09 Ιουνίου 2023) συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης. Κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν η αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα ασφάλειας της Ένωσης και ειδικότερα η καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, η διακυβέρνηση του χώρου Σένγκεν και η κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στις τοποθετήσεις του, την ανάγκη της στενής παρακολούθησης των νέων τάσεων στο πεδίο της τρομοκρατίας και ιδίως στη διάδοση της ριζοσπαστικοποίησης στον κυβερνοχώρο. Επιπροσθέτως, τόνισε τη σημασία πρόσβασης των Αρχών επιβολής του νόμου στα ψηφιακά δεδομένα, για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Στη συνέχεια, εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδος στις προτεραιότητες που έχουν καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη βελτίωση της πολιτικής διακυβέρνησης του χώρου Σένγκεν και επεσήμανε την ανάγκη διασφάλισης συνοχής μεταξύ της πολιτικής και της επιχειρησιακής διαχείρισής του. Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον απαιτεί την εγρήγορση της Ένωσης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα αναδυόμενοι κίνδυνοι που απειλούν την εσωτερική ασφάλεια.

Κάλεσε τους ομολόγους του να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη βελτίωση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος επιστροφών και στήριξε την πλήρη ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο χώρο Σένγκεν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση