HomeHL-9Αναστρέψιμη η ζημιά στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, λέει επίσημα ο φορέας

Αναστρέψιμη η ζημιά στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, λέει επίσημα ο φορέας

Από τη δυνατή νεροποντή πλημμύρισαν τα υπόγεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντική ζημιά προκλήθηκε σε φακέλους με αρχεία στο παράρτημα Ηρακλείου των Γενικών Αρχείων του Κράτους, λόγω της δυνατής νεροποντής των προηγούμενων 24ωρων.

Επρόκειτο, κυρίως, για φακέλους που βρίσκονταν στο υπόγειο του κτιρίου και ήταν τοποθετημένοι στο πάτωμα λόγω έλλειψης φοριαμών και ραφιών!

Στο περιστατικό αναφέρονται με επίσημη ανακοίνωσή τους τα Γενικά Αρχεία του Κράτους που χαρακτηρίζουν τη ζημιά που προκλήθηκε “αναστρέψιμη” και επισημαίνουν ότι έχει ήδη εκκινηθεί η διαδικασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 2 Ιανουαρίου 2019 στο κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Αρχεία Νομού Ηρακλείου θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

– η βλάβη που προκλήθηκε είναι απολύτως αναστρέψιμη και αφορά αρχειακό υλικό που χρονολογείται μετά το 1950, εντοπίζεται δε σε τεκμήρια που φυλάσσονται στον υπόγειο χώρο του κτιρίου

– για το συγκεκριμένο χώρο έχει ήδη δρομολογηθεί η προμήθεια και η εγκατάσταση των απαραίτητων ραφιών για τη φύλαξη του αρχειακού υλικού και αναμένεται άμεσα η ολοκλήρωση της διαδικασίας

– το πρόβλημα που προέκυψε οφείλεται στην κακή λειτουργία του συστήματος απορροής υδάτων του κτιρίου εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που έπληξε την πόλη του Ηρακλείου

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέδραμαν την Υπηρεσία των Γ.Α.Κ. Ηρακλείου στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης και ιδιαίτερα τους Αντιδημάρχους Ηρακλείου, κ. Πέτρο Ινιωτάκη και κ. Μαρίνο Παττακό, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή παρείχαν ηθική και υλική υποστήριξη, καθώς και όλους τους συναδέλφους άλλων Δημοσίων Υπηρεσιών, που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση