HomeHL1-WorldΡωσία: Οι αρχές απομάκρυναν περισσότερους από 700 ανθρώπους στο πλημμυρισμένο Ορσκ

Ρωσία: Οι αρχές απομάκρυναν περισσότερους από 700 ανθρώπους στο πλημμυρισμένο Ορσκ

Κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν η πόλη που πλημμύρισε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότεροι από 700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στη ρωσική πόλη Ορσκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο εκτάκτων υπηρεσιών, μία ημέρα αφότου υπερχείλισε ο ποταμός Ουράλης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν παραποτάμια χωριά και να ένα φράγμα να σπάσει.

Το υπουργείο έκανε γνωστό πως απομάκρυνε 711 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 210 παιδιά, από την πόλη των 230.000 κατοίκων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο διακρίνονται κάτοικοι να απομακρύνονται με σωστικές λέμβους, φορώντας σωσίβια. Χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Χθες, οι τοπικές αρχές στην περιοχή Όρενμπουργκ των Ουραλίων, όπου βρίσκεται το Ορσκ, ζήτησαν από τους κατοίκους των παραποτάμιων κοινοτήτων να εκκενώσουν την περιοχή, αφότου έσπασε το φράγμα.

Μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα που ανέφερε πως το φράγμα έσπασε εξαιτίας της κακής συντήρησης.

Επαρχίες της Σιβηρίας και των Ουραλίων και περιοχές του γειτονικού Καζακστάν έχουν κατακλυστεί από πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ δήλωσε πως οι πλημμύρες ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στη χώρα του σε επίπεδο μεγέθους και αντίκτυπου εδώ και 80 χρόνια.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση