HomeHL-9Μαθητές στην Κρήτη παίρνουν… αποστάσεις από την Χρυσή Αυγή

Μαθητές στην Κρήτη παίρνουν… αποστάσεις από την Χρυσή Αυγή

Τι λένε για τις καταλήψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοένα και αυξάνονται οι ανακοινώσεις από μαθητές σχολείων της Κρήτης που πήραν μέρος στις καταλήψεις για το Μακεδονικό και θέλουν να διαχωρίσουν την θέση τους από την Χρυσή Αυγή.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, στις 29 Νοεμβρίου 20 σχολεία σε όλη την Κρήτη τελούσαν υπό κατάληψη, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για την συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό.

Μάλιστα, εκείνη την ημέρα αρκετά σχολεία ανήρτησαν πανό κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις στο Καπετανάκειο.

Όσο οι μέρες προχωρούν ολοένα και περισσότερα σχολεία βγάζουν ανακοινώσεις διαχωρίζοντας την θέση τους από την Χρυσή Αυγή.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Γενικού Λυκείου Πανόρμου στο Ρέθυμνο που αναφέρει πως «στόχος της κατάληψης της 29ης Νοεμβρίου ήταν να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων που αφορούν τις κτιριακές υποδομές του σχολείου και τις ελλείψεις σε καθηγητές. Συνεπώς, πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι η επιλογή της μέρας για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας ήταν ατυχής».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Πανόρμου δηλώνουμε ότι η κατάληψη στην οποία προβήκαμε, στις 29 Νοεμβρίου 2018, δεν αποτελεί ανταπόκριση στο φασιστικό κάλεσμα, το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα. Δε συναινούμε σε καμία περίπτωση με όσους υπονομεύουν τη Δημοκρατία. Άλλωστε, στο σχολείο μας ακολουθούμε συνεχώς δημοκρατικές διαδικασίες με συμβούλια και συζητήσεις σχετικά με όσα απασχολούν τη μαθητική κοινότητα και λαμβάνουμε συλλογικά αποφάσεις.

Στόχος της κατάληψης ήταν να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων που αφορούν τις κτιριακές υποδομές του σχολείου και τις ελλείψεις σε καθηγητές.

Συνεπώς, πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι η επιλογή της μέρας για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας ήταν ατυχής.

Την ίδια ώρα το ΕΠΑΛ Κανδάνου στα Χανιά με ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «η συγκεκριμένη κατάληψη είχε ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την πατρίδα μας και την ανησυχία μας για το όνομα της Μακεδονίας. Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε πως η κινητοποίηση μας συνδέεται με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση