HomeHL-TOPΟμάδα κουκουλοφόρων συγκεντρώθηκε έξω από σχολείο του Ηρακλείου – Ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Ομάδα κουκουλοφόρων συγκεντρώθηκε έξω από σχολείο του Ηρακλείου – Ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Κατέβασαν και έσκισαν το πανό «έξω ο φασισμός»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ομάδα νεαρών κατέβασε το πανό μαθητών του  Καπετανάκειου στο οποίο αναγράφονταν το σύνθημα «έξω ο φασισμός από τα σχολεία».

Η ομάδα των νεαρών , με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κατέβασαν το πανό που είχε τοποθετηθεί εξωτερικά του σχολείου και το έσκισαν.

Σύμφωνα μάλιστα με το μέλος της ΕΛΜΕ,  Αρετή Σπαχή, φώναζαν συνθήματα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή»

Η κ. Σπαχή μόλις ενημερώθηκε για την συγκέντρωση των ατόμων έξω από το σχολείο έτρεξε προκειμένου να απομακρύνει τα παιδιά του Καπετανάκειου και να μην υπάρξει ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των μαθητών.

Όπως καταγγέλλει η κ.Σπαχή στο cretapost είδε άτομα μεγάλης ηλικίας  τα οποία κρατούσαν πέτρες στα χέρια χωρίς ωστόσο να τις πετάξουν.

«Ευτυχώς στα παιδιά μας διδάσκουμε ιστορία, δημοκρατία, και απαντάμε συλλογικά. Έτσι οι δικοί μας μαθητές δεν προκάλεσαν και δεν απάντησαν στα συνθήματα των συγκεντρωμένων».

Οι 30 και πλέον συγκεντρωμένοι αποχώρησαν μόνο όταν έφτασαν άνδρες της αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό η παράταξη «Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών» αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Την ημέρα της διοργάνωσης των υποκινούμενων από τους φασιστικούς κύκλους εθνικιστικών συλλαλητηρίων (Πέμοτη29/11), επέλεξε η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής να κάνει επίδειξη τρομοκρατικής δράσης έναντι  των μαθητών  και των εκπαιδευτικών του  1ου  ΓΕΛ-ΚΑΠΕΤΑΝΛΙΚΙΟΥ. Στόχοw της  είναι  να απειλήσει και  να εκφοβίσει το μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα που αντιστέκεται στο σκοταδιστικό και επικίνδυνο – για τα λαϊκά δικαιώματα και την ειρήνη στην περιοχή -κλίμα του εθνικισμού, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν να επιβάλλουν συγκαλυμμένα ή απροκάλυπτα οι  φασιστικοί και αντιδραστικοί κύκλοι  στον τόπο μας και διεθνώς.

Έτσι, μια φασιστική συμμορία περίπου 30 κουκουλοφόρων- αφού πρώτα κατέβασε το πανό με το σύνθημα «ΈΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» που είχε αναρτήσει, με τη συλλογική της απόφαση,  η μαθητική κοινότητα,  στη συνέχεια επιδόθηκε, για δυο ώρες, σε μια  επίμονη προσπάθεια πρόκλησης των  δημοκρατών μαθητών. Με υβρεολόγια και  πέτρες ανά χείρας και  λέγοντας το γνωστό σύνθημα της Χ. Αυγής, παρευρισκόμενοι εθνικιστές  απειλούσαν  τους έκπληκτους μαθητές, ενώ  χωρίστηκαν   σε δυο ομάδες, παίρνοντας θέση μάχης(!) και κρατώντας μεγάλη εφεδρεία από πέτρες στο παγκάκι απέναντι από την είσοδο του σχολείου.

Λόγω της ουσιαστικής παρέμβασης του φύλακα- που έκλεισε την πύλη της αυλής μόλις αντιλήφθηκε τις προθέσεις και … τον εξοπλισμό των εθνικιστών της Χ. Αυγής,-αλλά και των μελών του συλλόγου  διδασκόντων που με το διάλογο έπεισαν τους μαθητές να μην παρασυρθούν από τους ομοϊδεάτες των Ναζί σε προσχεδιασμένα σκηνικά βίας, τα επεισόδια αποτράπηκαν. Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών ζήτησε από την Αστυνομική Αρχή να κατοχυρώσει την ασφαλή μεταφορά των μαθητών από το σχολείο στα σπίτια τους και έκφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στις φασιστικές πρακτικές του εκφοβισμού , των απειλών και της ανελευθερίας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ τονίζει  ότι το γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη αυτών των αντιδραστικών φαινομένων δημιούργησε η υποτελής η πολιτική του δήθεν «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο συγκατοίκησε στην κυβέρνηση με το εθνικιστικό και ακροδεξιό κόμματων ΑΝΕΛ, εξαγνίζοντας την αντιδραστική πολιτική του, αλλά  επιπλέον -με το σύνολο της πολιτικής του -εξάγνισε και εξωράϊσε την πολιτική της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας, Αμερικάνων και Ευρωπαίων. Πολιτική  που έχει υποστηρικτές όλα τα κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ-ΚΙΝΑ-ΠΑΣΟ-Ποτάμι κλπ) και  ρίχνει το δηλητήριο του εθνικιστικού μίσους και του αλυτρωτισμού, για να  αποπροσανατολίσει τους λαούς  και να κατοχυρώσει με το αίμα τους τα γεωπολιτικά και οικονομικά της συμφέροντά της.. Την υπηρέτηση αυτής  της  αντιλαϊκής πολιτικής επιβεβαιώνουν  οι υποκλίσεις  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο Αμερικάνικο και Ευρωπαϊκό Ιμπεριαλισμό,  η «ενισχυμένη επιτροπεία» που ονομάζεται τέλος των μνημονίων, η ανακήρυξη  των  Η.Π.Α σε τιμώμενη χώρα(!) στη ΔΕΘ,  ο προσδιορισμός του  ρατσιστή και τρομοκράτη των λαών  Τραμπ σε «φίλο»(!) του ελληνικού λαού, η αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας και η εξαγγελία νέων, η προώθηση των Αμερικανό-ΝΑΤΟϊκών στόχων στα Βαλκάνια και η ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης που διανύουμε.

Με αυτή την έννοια, η ΚΑΤΑΔΙΚΗ του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ πρέπει να συμπορεύεται με τη μαζική και ενωτική λαϊκή  πάλη  ενάντια στην πολιτική της ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ-ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ και της ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ. που επιβάλλει η Κυβέρνηση-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΝΑΤΟ –Ολιγαρχία. Μόνο τότε η πατριδοκαπηλεία δε θα βρει πρόσφορο  έδαφος να ανθίσει και το σύνθημα «ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ-Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΣΙΜΟΣ» θα φωτίζει την πάλη του λαού για  ειρήνη, δουλειά, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.

ΚΑΛΟΥΜΕ  την ΕΛΜΕ Ηρακλείου να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της ανάπτυξης της τρομοκρατικής δράσης των φασιστών στα σχολεία:

Ø     Να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ με ψήφισμά της την τρομοκράτηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τις συμμορίες της Χ.Αυγής.

Ø     Να ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΠΑΝΟ σε όλα τα  ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ø     Να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεικού κινήματος σε σύσκεψη για την οργάνωση της ενωτικής συλλογικής πάλης \ενάντια στον αλυτρωτισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό».

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση