HomeΕΛΛΑΔΑPlan b για συμβίωση χωρίς τον Καμμένο ψάχνουν στην κυβέρνηση

Plan b για συμβίωση χωρίς τον Καμμένο ψάχνουν στην κυβέρνηση

Αναζητούν στήριξη από άλλους βουλευτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Plan b, με φόντο τα συνεχή επεισόδια με τον υπουργό Άμυνας και αποκορύφωμα την κόντρα Κοτζιά-Καμμένου καταστρώνουν στην Ηρώδου Αττικού ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα απολέσουν τη δεδηλωμένη σε περίπτωση που δεν περπατήσει η συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι υπάρχουν οι κοινοβουλευτικές και πολιτικές προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της θητείας της παρούσας κυβέρνησης χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Μάλιστα και ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να επιτευχθεί πλειοψηφία για τη συμφωνία. Τα πράγματα, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσουν εφόσον η ΝΔ καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ώστε να θέσει ενώπιον μείζονος διλήμματος τον Πάνο Καμμένο και να τον εκθέσει σε περίπτωση που δεν υπερψηφίσει την πρόταση.

Η «δεξαμενή» για τους 151

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι 145 και σε αυτούς προστίθενται από τη δεξαμενή των ΑΝΕΛ τόσο ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αλλά και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, ο ανεξάρτητος  Κώστας Ζουράρις που παρά τις διαφωνίες του με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει λόγος άρσης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης που έχει δηλώσει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση και σε επιμέρους θέματα, αλλά και ο Σπύρος Δανέλλης.

Προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο

Όλα τα παραπάνω, τέλος, ήρθε να επιβεβαιώσει με δηλώσεις ο Νίκος Φίλης. « Πρέπει να προετοιμαζόμαστε  για κάθε ενδεχόμενο και να είμαστε προσεκτικοί, προφυλάσσοντας την κυβερνητική σταθερότητα» είπε ο πρώην υπουργός (Εποχή) διευκρινίζοντας ότι βασική επιδίωξη είναι να ολοκληρωθεί η συνεργασία με του ΑΝΕΛ. Παρόλα αυτά, είπε ευθέως ότι «πρέπει να σιγουρέψουμε ότι υπάρχει ο διπλός συσχετισμός στη Βουλή και για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και για να αποκρουστεί τυχόν πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση