HomeΚΡΗΤΗΟι Χανιώτες τιμούν την μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Οι Χανιώτες τιμούν την μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Με Κυριάκο και Ντόρα οι εκδηλώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα Χανιά βρίσκονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το ίδρυμα που φέρει το όνομά του και τον Δήμο Χανίων.

Έξω από το πατρικό του σπίτι στη Χαλέπα Χανίων, ολοκληρώθηκε λίγο τις 7 το απόγευμα η τελετή ονοματοδοσίας της οδού “Κωνσταντίνου Μητσοτάκη” όπως θα λέγεται στο εξής το τμήμα της οδού Ακρωτηρίου από Κατσαμπά μέχρι Μόντε Βάρδια.

Μετά τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας, ακολούθησε χαιρετισμός του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού, του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: “Φυτέψαμε στο σπίτι μας στο Ακρωτήρι μια αμπελιτσιά, το μοναδικό ενδημικό δέντρο της Κρήτης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα το περιβάλλον και αναγνώρισε τους κινδύνους. Έβλεπε μακρυά. Ήταν μπροστά από την εποχή του”

Κυριάκος: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο ίδιος ένας “δρόμος”.

“Ήταν ο ίδιος με τον τρόπο του ένας δρόμος, με το έργο του… Να κάνουμε τον δρόμο που χάραξε λεωφόρο, όχι μόνο για μας αλλά για τα παιδιά και για τα εγγόνια μας. Θα είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την ιστορική του παρακαταθήκη”.

https://www.youtube.com/watch?v=B97WKdWnYsI

Ακολούθησε ένα ριζίτικο από τους φίλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από την Ασή Γωνιά οι οποίοι φώναξαν στο τέλος “Αθάνατος”

https://www.youtube.com/watch?v=GfmrS4Rzkeo
4

5

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση