HomeΚΡΗΤΗΜε… βραδιά μαντολίνου τα μαθήματα στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Με… βραδιά μαντολίνου τα μαθήματα στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Η έναρξη για τους μαθητές του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μαντολίνα και μαντινάδες ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Εναλλακτικό σχολείο Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

Ο Γιώργης Βρέντζος (Κάτης), ο Χάρης Φασουλάς  και ο Βασίλης Χαιρέτης συναντήθηκαν με τους μαθητές και μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας και Κοινωνικής Επανένταξης σε μια μουσική βραδιά στις εγκαταστάσεις του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου. Οι τρεις καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα των μαθητών του Γυμνασίου του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων, τους οποίους ενθάρρυναν και εμψύχωσαν τόσο για τη γνωστική όσο και για τη θεραπευτική τους προσπάθεια.

dsc_0045a

Στη γιορτή αυτή συμμετείχαν τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας, της Κοινωνικής Επανένταξης και φυσικά το προσωπικό. Ο Γιώργης Βρέντζος,  εμπνεύστηκε από την προσπάθεια των μελών και δημιούργησε τις ακόλουθες μαντινάδες:

Θέλει μεγάλη δύναμη στο θάνατο σα φτάξεις

Ν΄ανοίξεις τσι φτερούγες σου και να ξαναπετάξεις

Αυτός που έχει δύναμη και θέληση να ζήσει

Από τα έγκατα τση γης κλεισμένος θα πορίσει

Θαυμάζω το κουράγιο σας και την υπομονή σας

Και παίρνω δύναμη να ζω από τη δύναμή σας

dsc_0016a

Απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών μας, την κρίση σε οικονομικό επίπεδο αλλά και την κρίση του εαυτού, το Τμήμα Εκπαίδευσης και το  Εναλλακτικό σχολείο της κοινότητας Αριάδνη προσφέρουν μία δεύτερη ευκαιρία μάθησης και ενισχύοντας παράλληλα την αυτοπεποίθηση των μελών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Έτσι καταρρίπτεται  το στερεότυπο που είχε το ίδιο το άτομο  για τον εαυτό του σαν χρήστης ουσιών και μπαίνει βιωματικά σε μία διαρκή διαδικασία αυτοβελτίωσης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από δραστηριότητες επαγγελματικής κατάρτισης, προσωπικής ανάπτυξης, καλλιτεχνικής έκφρασης και αθλητισμού, καθώς και σε άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως για την απόκτηση τυπικών προσόντων, όπως τα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου (σύμφωνα με το νόμο για την κατ’ οίκον διδασκαλία) και πιστοποιητικά γνώσης της Αγγλικής και των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Την ευθύνη για το σχεδιασμό την υλοποίηση και την αξιολόγηση αυτών των προγραμμάτων έχει το τμήμα εκπαίδευσης. Το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ λειτουργεί στο θεραπευτικό πρόγραμμα από το 2000. Αποτελεί σημαντικό συστατικό στοιχείο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, αφού με τις εκπαιδευτικές δυνατότητες που παρέχει στα μέλη του υποστηρίζει την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία βοηθώντας τους να αποκτήσουν νέα εφόδια και δεξιότητες στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια νέα ταυτότητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση