HomeHL-9Πιστώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ενίσχυση για τους πυρόπληκτους φοιτητές

Πιστώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ενίσχυση για τους πυρόπληκτους φοιτητές

Αναζητείται μονιμότερη λύση για τη στέγασή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα μέσα της εβδομάδας πιστώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης με το χρηματικό ποσό των 184.000 ευρώ, προκειμένου να διανεμηθεί στους δικαιούχους φοιτητές της Εστίας, οι οποίοι έμειναν άστεγοι μετά την καταστροφική πυρκαγιά στις παλαιές εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Πρόκειται για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στους πληγέντες φοιτητές, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο, μία ημέρα μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 8 το πρωί στην πανεπιστημιούπολη της Κνωσού την περασμένη Κυριακή.

Κάθε ένας από τους πυρόπληκτους φοιτητές θα λάβει ποσό 2.000 ευρώ για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Η διανομή θα γίνει στους δικαιούχους από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται πως οι φοιτητές της Εστίας προσωρινά φιλοξενούνται σε δύο ξενοδοχεία της πόλης, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστεί μονιμότερη λύση διαμονής, μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση