HomePost ItΗ Ελένη Βατσινά για το brain drain και το υψηλό επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων

Η Ελένη Βατσινά για το brain drain και το υψηλό επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων

Ομιλία της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ ως εισηγήτρια στην Κοινή Επιτροπή Ελληνισμού και Εμπορίου - Ερευνητικά Δίκτυα Παγκόσμιου Ελληνισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα θέμα που «πονάει» τους Έλληνες … από προηγούμενες δεκαετίες ως και πρόσφατα με τη μεγάλη φυγή νέων από τη χώρα μας, έθιξε κατά την ομιλία της η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, ως εισηγήτρια στην Κοινή Επιτροπή Ελληνισμού και Εμπορίου.

Η Ηρακλειώτισσα βουλευτής αναφέρθηκε στο γνωστό πια brain drain που την τελευταία 10ετία «αφαίμαξε» την Ελλάδα από νέους, παραγωγικούς, καταρτισμένους ανθρώπους.

«Το κοινό στοιχείο σύγχρονης διασποράς με αυτή των περασμένων δεκαετιών είναι σίγουρα η επιβίωση.

Η επιβίωση όμως, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι επιβίωση μόνο για τα προς το ζην, αλλά και επιβίωση πνευματική και επιστημονική.

Υπάρχει δηλαδή και η ανάγκη, οι ιδέες του και ο διορατισμός του επιστήμονα να έχουν τις καλύτερες δυνατές εργασιακές, ακαδημαϊκές και ερευνητικές συνθήκες.

Και η απορία εδώ είναι εύλογη. Γιατί όχι στην Ελλάδα;» – τόνισε η κ.Βατσινά, σημειώνοντας πως στη χώρα μας η Έρευνα χρειάζεται ακόμη σημαντική ενίσχυση από την Πολιτεία. «Στη χώρα μας υπάρχει το γκρίζο σύννεφο της αναξιοκρατίας, που καλλιεργείται περαιτέρω με την πρόσφατη ψήφισην του νέου νόμου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια» – τόνισε.

Η ίδια έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ποιοτικό επιστημονικό αποτέλεσμα που παράγεται στην Ελλάδα, το οποίο όπως είπε «είναι άξιο αναφοράς και αναγνώρισης και στο εξωτερικό, γεγονός που «εκτός της διαφήμισης και της στήριξης της πατρίδας, δημιουργεί πρότυπα και υγιή συναγωνισμό και αποδεικνύει έμπρακτα ότι το επίπεδο κατάρτισης στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι τέτοιο,  που μπορεί να γίνει το πρώτο σκαλοπάτι για μια τεράστια πορεία στο χώρο της έρευνας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση