HomeΚΡΗΤΗΤο Κίνημα Αλλαγής τίμησε την ημέρα μνήμης για τη μικρασιατική καταστροφή

Το Κίνημα Αλλαγής τίμησε την ημέρα μνήμης για τη μικρασιατική καταστροφή

Στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού , από τον Συντονιστή Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Ηρακλείου κ. Γιάννη Σχινά , το Κίνημα Αλλαγής τίμησε στο Ηράκλειο την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης επισημαίνονται τα εξής: «96  χρόνια από τη μεγαλύτερη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων Μικρασιατών, των Ποντίων, των Αρμενίων από τους Τούρκους.

Πάνω από ένα εκατομμύριο οι ψυχές των θυμάτων της Γ ε ν ο κ τ ο ν ι κ ή ς περιόδου 1919 – 1922. Άλλοι τόσοι, κατά την ίδια περίοδο οι βίαια ξεριζωμένοι από τις πατρογονικές εστίες Μικρασιάτες Έλληνες. Αυτές και μόνον οι δολοφονικές ενέργειες των Τούρκων στοιχειοθετούν την τραγική έννοια της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ του 1948 και 1952.

Ουδέποτε ευρωπαϊκό κράτος υπέστη μια τέτοια καταστροφή. Χιλιάδες κόσμου νεκροί και ζωντανοί να καταφθάνουν από τα παράλια της Μικράς Ασίας στην Παλαιά Ελλάδα.

Καθ’ ομολογία του Μουσταφά Κεμάλ στον βιογράφο του αποκάλυψε ότι τη φωτιά στην Σμύρνη έβαλαν οι Τούρκοι για να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο χριστιανικού πληθυσμού (τάφοι, ναοί, μνημεία, ιδρύματα κ.α.)».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση