HomeHL-GreeceΠεριβαλλοντικές μετρήσεις στο Μάτι και από το Αστεροσκοπείο

Περιβαλλοντικές μετρήσεις στο Μάτι και από το Αστεροσκοπείο

Πήραν τα πρώτα δείγματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη συλλογή της πρώτης σειράς δειγμάτων εδάφους ξεκίνησε τo Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο πλαίσιο της εκτίμησης της περιβαλλοντικής κατάστασης που έχει προκύψει από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται μετρήσεις αέρα με το κινητό εργαστήριο ατμοσφαιρικής χημείας του ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ σε επιλεγμένα σημεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου, η δράση αυτή γίνεται κατόπιν πρόσκλησης της Περιφέρειας Αττικής και ως συνέχεια της αντίστοιχης δράσης του «Δημόκριτου», που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, και έχει σκοπό και τον ενδελεχή έλεγχο των αποτελεσμάτων από 2 διαφορετικά εργαστήρια.

Τα δείγματα θα αναλυθούν για τον προσδιορισμό βαρέων μετάλλων και πολυαρωματικών υδρογονανθράκων. Η δειγματοληψία θα επαναλαμβάνεται έως τα μέσα του χειμώνα (Ιανουάριο ή Φεβρουάριο) σε μηνιαία βάση ώστε να μελετηθεί η χρονική μεταβολή της περιεκτικότητας του εδάφους στα στοιχεία αυτά.

Ανάμεσα στα σημεία δειγματοληψίας εδάφους είναι και ο χώρος που είχαν συγκεντρωθεί τα καμένα αυτοκίνητα, πίσω από το δημοτικό σχολείο (Νούμερο 5, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας), κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Ε. Μπουρνού.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση